search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:26
MENU CLOSE

Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να «μπλοκάρει» νέα αναβολή της εξόδου από την ΕΕ

09.09.2019 05:32
Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να «μπλοκάρει» νέα αναβολή της εξόδου από την ΕΕ - Media

 

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καταρτίζει σχεδιασμούς για να αποκλειστεί νομικά κάθε αναβολή του Brexit, ανέφερε η εφημερίδα The Telegraph στην ηλεκτρονική της έκδοση αργά το βράδυ χθες Κυριακή.

Κορυφαίοι σύμβουλοι του επικεφαλής των Συντηρητικών και της κυβέρνησης συμμετείχαν χθες Κυριακή σε συνάντηση με στόχο την κατάρτιση στρατηγικής για να αντικρουστεί η προσπάθεια μελών του κοινοβουλίου να αναβληθεί για τρεις μήνες η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που δεν υπάρξει νέα συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που πρόσκειται στους Τόρις.

Ένα από τα υπό εξέταση κυβερνητικά σχέδια προβλέπει ότι ο Τζόνσον θα συνοδεύσει το αίτημα για την αναβολή της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας με επιστολή στην οποία θα διευκρινίζει πως η κυβέρνησή του δεν θέλει η αποχώρηση να καθυστερήσει πέραν της 31ης Οκτωβρίου, αναφέρει το δημοσίευμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:21