search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:23
MENU CLOSE

Το «Χρυσό Κλειδί του Τορόντο» απονεμήθηκε στον Καναδό μουσικό Ρόμπι Ρόμπερτσον

09.09.2019 06:36
Το «Χρυσό Κλειδί του Τορόντο» απονεμήθηκε στον Καναδό μουσικό Ρόμπι Ρόμπερτσον - Media

 

Ο Καναδός μουσικός Ρόμπι Ρόμπερτσον έχει πλέον το κλειδί της γενέτειράς του, του Τορόντο.

Στον Ρόμπι Ρόμπερτσον απονεμήθηκε το «Χρυσό Κλειδί της πόλης του Τορόντο» από τον δήμαρχο Τζον Τόρι με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ – ύμνου στην καριέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της καναδικής πόλης.

Ο δήμαρχος συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ για το ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο «Once Were Brothers: Robbie Robertson and the Band».

Ο Τζον Τόρι χαρακτήρισε τον 76χρονο κιθαρίστα και συνθέτη μουσικής για ταινίες «πρωτοπόρο» που ξεκίνησε ταπεινά και έγινε παγκόσμιο είδωλο.

Αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία του Ρόμπερτσον, ο οποίος εργάστηκε μεταξύ άλλων και στην Εθνική Έκθεση του Καναδά.

Ο Ρόμπι Ρόμπερτσον αποδέχθηκε το κλειδί της γενέτειράς του και δήλωσε συγκινημένος.

Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την ιστορία ενός από τους μουσικούς θρύλους, το οποίο εισήγαγε τα τραγούδια «The Weight» και «The Night They Drove Old Dixie Down» στο λεξικό της ποπ κουλτούρας.

Το Αμερικανο-Καναδικό συγκρότημα της ροκ «The Band» αποτελούσαν οι Ρικ Ντάνκο, Γκαρθ Χάντσον, Ρόμπι Ρόμπερτσον Ρίτσαρντ Χελμ και Λίβον Χελμ.

Στο ντοκιμαντέρ «Once Were Brothers», το οποίο σκηνοθέτησε ο Ντάνιελ Ρόχερ και βασίζεται στα απομνημονεύματα του Ρόμπι Ρόμπερτσον, προβάλλονται συνεντεύξεις με τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος σκηνοθέτησε την εμφάνιση του συγκροτήματος το 1976 για τη συναυλία διάφορων καλλιτεχνών «The Last Waltz» στο Winterland Ballroom, καθώς και των θρύλων της μουσικής, όπως οι Μπρους Σπρίνγκστιν, Έρικ Κλάπτον, Βαν Μόρισον και Ρόνι Χόακινς, σύμφωνα με το Variety.

Το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο «ανέβασε αυλαία» στις 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 του μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03