03/03/2021 19:52:51

Αναστάτωση στη Νορβηγία για την άγνωστη ασθένεια που εξοντώνει τους σκύλους

Αναστάτωση στη Νορβηγία για την άγνωστη ασθένεια που εξοντώνει τους σκύλους  - Media

 

Προβληματισμός επικρατεί στις αρχές της Νορβηγίας λόγω της άγνωστης ασθένειας που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 25 σκυλιά τις τελευταίες ημέρες.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας ανακοίνωσε πως περίπου 40 σκυλιά νόσησαν από κάποια μυστηριώδη ασθένεια, με συμπτώματα εμετούς και διάρροια, και πολλά από αυτά στη συνέχεια πέθαναν.

Τα πρώτα περιστατικά αναφέρθηκαν στην πρωτεύουσα Όσλο κι έκτοτε καταγράφηκαν κι άλλα σε τουλάχιστον 13 ακόμα πόλεις.

Το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο σημειώνει πως είναι ασαφές αν δύο «ύποπτα» βακτήρια που βρέθηκαν στις αυτοψίες είναι αυτά που ευθύνονται για τους θανάτους.

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK ανέφερε πως 25 σκυλιά εμφάνισαν συμπτώματα της νόσου και πέθαναν, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνει η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας.

Σε κτηνιατρική κλινική χρειάστηκε να μεταφερθεί ένας σκύλος και στη γειτονική Σουηδία, ο οποίος είχε εμφανιστεί σε σόου στη νορβηγική πόλη Τρόντχαϊμ, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα GT.

Το Νορβηγικό Κτηνιατρικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως οι παθολόγοι του διαπίστωσαν πως οι σκύλοι είχαν ενδείξεις αιμορραγίας στο έντερο και πως είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο σαλμονέλας ή δηλητηρίασης από αρουραίους.

Οι αρμόδιες αρχές τόνισαν πως η ασθένεια δείχνει «πολύ σοβαρή για έναν σκύλο. Αλλά δεν ξέρουμε εάν είναι μεταδοτική ή πρόκειται για σειρά μεμονωμένων κρουσμάτων».

Οι αρχές έχουν δώσει στους κηδεμόνες σκύλων την οδηγία να βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα μόνο με το λουρί τους για να αποφύγουν άλλα σκυλιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.