search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:43
MENU CLOSE

«Πόσο σε θέλω»: Το τραγούδι που γράφτηκε σε παραλία και αποθεώθηκε πάνω στη σκηνή του Λυκαβηττού (Video)

09.09.2019 07:53
«Έφυγε» η Αφροδίτη Γρηγοριάδου (Photos) - Media

 

«Πόσο σε θέλω»…. Ένα τραγούδι που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή που ερμηνεύτηκε. Ένα κομμάτι που έγινε επιτυχία από την πρώτη ημέρα. Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 1986 και οι Τερμίτες έδιναν όταν στον Λυκαβηττό την πιο σημαντική συναυλία της μουσικής τους πορείας…. την τελευταία. Το συγκρότημα που είχε δημιουργηθεί από τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παύλο Κικριλή, Δημήτρη Βασαλάκη, Αντώνη Μιτζέλο και Τόλη Σκαματζούρα είχε αποφασίσει πως δεν θα υπήρχε συνέχεια, καθώς η μουσική δεν μπορούσε να προσφέρει τα προς το ζην στα μέλη των Τερμιτών.

Πλέον, ο καθένας μόνος του θα επιχειρούσε μόνος του να βρει τον δρόμο του. Από τον τελευταίο δίσκο προέκυψε, λοιπόν, το «Πόσο σε θέλω». Μια φράση που τα λέει όλα, ένας απόλυτα ερωτικός στίχος, ένα τραγούδι που τραγουδήθηκε, τραγουδιέται και θα τραγουδιέται για πάντα με συγκίνηση…

Ποια, όμως, είναι η ιστορία αυτού του τραγουδιού;

Το «Πόσο σε θέλω» γράφτηκε μπροστά σε φωτιά σε μια παραλία του Βόλου. Ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος διάβασε τους στίχους και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άρχισε να γράφει τη μελωδία στη κιθάρα. Αργότερα, ο Αντώνης Μιτζέλος έγραψε την εισαγωγή και κάποια άλλα μουσικά μέρη.

Το «Πόσο σε θέλω» ακούστηκε για πρώτη φορά στον Λυκαβηττό μπροστά σε 7.000 θεατές.

«Και το ηχογραφήσαμε κιόλας. Καλά αυτό έγινε επιτυχία από την πρώτη μέρα. Από την πρώτη στιγμή που το παίξαμε έγινε χαμός. Απίστευτο…», είχε πει σε συνέντευξή το στο ogdoo, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας τραγουδοποιός που αγαπήθηκε όσο λίγοι και που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο μουσικό έργο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24