search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:29
MENU CLOSE

Ρωσία: Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση βιβλίου στη Μόσχα

09.09.2019 08:58
Ανοικτά βιβλιοπωλεία! Επανεκκίνηση εκδόσεων! - Media

 

Η «ελληνική βιβλιοθήκη» στη Ρωσία αποκτά τις νέες εκδόσεις που παρουσιάστηκαν επίσημα στη διεθνή έκθεση βιβλίου στη Μόσχα, στον ιστορικό και ανανεωμένο χώρο της VDNKG, η οποία αυτές τις ημέρες γιορτάζει τα 80 χρόνια της.

Ο «φιλόξενος Καρδινάλιος» του Ε. Γονατά, το «Αξιον Εστί» του Οδ. Ελύτη, αλλά και άλλα που έπονται του Αλ. Παπαδιαμάντη και του Παύλου Μάτεση, αποτελούν «την αρχή και όχι το τέλος του ταξιδιού των ελληνικών εκδόσεων στα ρωσικά», τόνισε ο γγ Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα ως εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε δήλωση του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γγ του ΥΠΠΟ εξήγησε ότι «παρά την ύφεση που επικρατεί στον χώρο του βιβλίου και τις πανταχόθεν βολές που δέχεται, η έκθεση της Μόσχας κρατά τη δύναμη της, αναζητεί το νέο χαρακτήρα προκειμένου να προωθήσει τη φιλαναγνωσία μέσα από νέες μορφές που όπως βλέπουμε εδώ, τώρα, αναδεικνύεται το παιδικό βιβλίο…»

«Είναι γνωστοί οι μακραίωνοι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες και θα εργαστούμε ώστε οι δεσμοί αυτοί να αγκαλιάσουν και την πνευματικη παραγωγή του σήμερα και να μη μένουμε μόνο στο ό,τι υπήρχε παλιότερα. Θα εργαστούμε πάνω στο βιβλίο, τα εικαστικά, τη μουσική τον κινηματογράφο ώστε να δώσουμε στο ρωσικό κοινό μία πιο σύγχρονη και σφαιρική εικόνα για τη χώρα μας», τόνισε ο κ. Γιατρομανωλάκης. Γιατί, όπως είπε, τα βιβλία δεν ζωντανεύουν στο τυπογραφείο αλλά στα χέρια των αναγνωστών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:28