search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:48
MENU CLOSE

Για πρώτη φορά στην ιστορία μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα μεταδοθεί από ιδιωτικό κανάλι

09.09.2019 09:24
Για πρώτη φορά στην ιστορία μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα μεταδοθεί από ιδιωτικό κανάλι   - Media

 

Από τις 12 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου του 2020 θα διεξαχθεί ένα… πρωτόγνωρο τουρνουά. Ως γνωστός, για τα 70 χρόνια της διοργάνωσης η UEFA δεν όρισε μια διοργανώτρια αλλά… 12 διαφορετικές πόλεις για το Euro 2020.

Τηλεοπτικώς, είναι… ορφανή ακόμη. Και με δεδομένα ότι αφενός το… πορτοφόλι της ΕΡΤ αρχίζει να σφίγγει, τουλάχιστον σύμφωνα με την κυβέρνηση, και αφετέρου ότι η Εθνική κατά 99% δεν θα μετέχει, ο ANT1, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Real News, έχει κάνει ήδη διερευνητικές κρούσεις μέσα στο καλοκαίρι για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κανάλι του Αμαρουσίου διερευνά για να αποκτήσει αθλητικό… προϊόν.

Προ του Μουντιάλ της Ρωσίας είχε καταθέσει προσφορά πέριξ των 9 εκατ. ευρώ αλλά εντέλει κατέληξε στην ΕΡΤ με 10.500.000.

Για το Euro 2020 η αρμόδια, για τα τηλεοπτικά, εταιρεία της UEFA ζήτησε από την ΕΡΤ 8,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο των αγώνων της διοργάνωσης.

Η δημόσια τηλεόραση αντιπρότεινε μείωση του κόστους στα 6 εκατ. ευρώ, πρόταση που απορρίφθηκε και σφήνα ο Ant1 με καλύτερη πρόταση από αυτή της ΕΡΤ.

Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal, εκτός του ότι ο ΑΝΤ1 κανάλι ενισχύεται σημαντικά στην εκπνοή της σεζόν με μια από τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις, με προοπτική υψηλής τηλεθέασης (παρά την απουσία της Εθνικής), θα… γραφτεί και ιστορία. Για πρώτη φορά θα μεταδοθεί, είτε Μουντιάλ είτε Euro, σε ιδιωτικό τηλεοπτικο σταθμό, όπως αναφέρει και το dailymedia.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:47