search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:13
MENU CLOSE

Απλοποιεί ο ΕΟΠΥΥ τις διαδικασίες για τις εξωσωματικές

09.09.2019 11:21
Απλοποιεί ο ΕΟΠΥΥ τις διαδικασίες για τις εξωσωματικές    - Media

 

Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την έγκριση της εξωσωματικής γονιμοποίησης στον ΕΟΠΥΥ.

Μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι απλοποιούνται οι διαδικασίες και οι αιτήσεις στην αρμόδια επιτροπή προκειμένου να εγκριθούν τα φάρμακα και οι θεραπείες για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε πριν από μερικούς μήνες σε χιλιάδες ασφαλισμένους, οπότε οι υπηρεσίες τους ζητούσαν το βιβλιάριο υγείας, το οποίο είχε καταργηθεί, ο ΕΟΠΥΥ αναγκάστηκε να εκδώσει νέες, επικαιροποιημένες οδηγίες.

Πλέον δεν απαιτείται η προσκόμιση βιβλιαρίου υγείας, ούτε η προσκόμιση των προηγούμενων βιβλιάριων υγείας του ζεύγους, που έχουν εκδοθεί από τον ίδιο τον Οργανισμό ή από άλλο ασφαλιστικό φορέα.

 

Τι απαιτείται

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι, όταν προσέρχονται στην επιτροπή, θα πρέπει να προσκομίζουν τον ΑΜΚΑ τους, καθώς επίσης ταυτότητα ή διαβατήριο με φωτογραφία ή δίπλωμα οδήγησης.

Επίσης θα πρέπει να προσκομίζεται ασφαλιστική ικανότητα μέσω ΑΤΛΑΣ, καθώς και αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας από στοιχεία μητρώου μέσω TAXIS NET ή βεβαίωση δήμου.

Στη συνέχεια αρκεί να συμπληρώνεται ένα έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, το οποίο θα υπογράφεται για το γνήσιο της υπογραφής ενώπιον της επιτροπής με την επίδειξη ταυτότητας ή σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15