search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:52
MENU CLOSE

Συγκινητική ανακοίνωση ΚΚΕ για τον Μαχαιρίτσα: «Θα μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας»

09.09.2019 12:45
Συγκινητική ανακοίνωση ΚΚΕ για τον Μαχαιρίτσα: «Θα μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας» - Media

 

Με μία ανακοίνωση σε προσωπικό και οικείο ύφος το ΚΚΕ αποχαιρετά τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο είχε στηρίξει επανειλημμένα ανοιχτά ο Μαχαιρίτσας, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «θα συνεχίζει να μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ένας ακόμη σπουδαίος μουσικός δημιουργός έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, αφήνοντάς μας για συντροφιά τον πλούτο της δημιουργίας του.

Όπως όλα αυτά τα χρόνια, από το ξεκίνημά του στη “Συντροφιά” μέχρι τη στιγμή που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μας συντρόφευε με τη μουσική και τα τραγούδια του, θα συνεχίζει να μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας.

Εγγονός του εκτελεσμένου, τον Απρίλιο του 1948, Βολιώτη αγωνιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έδινε δυναμικό “παρών” και στο κίνημα, με όπλο του τη μουσική του, ρίχνοντας “κόκκινο στη νύχτα”. Θα θυμόμαστε πάντα τη συμμετοχή του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σε εκλογικές μάχες που έδινε το Κόμμα, με δηλώσεις στήριξης, αλλά και τη συμμετοχή του δυναμικά και ενεργά, όπως το 2006 που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας με το συνδυασμό του ΚΚΕ “Συμπαράταξη για την Αθήνα”.

Το ΚΚΕ τον αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:51