search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:25
MENU CLOSE

Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τον φόρο εισοδήματος σε περισσότερες από τρεις δόσεις

09.09.2019 14:01
Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τον φόρο εισοδήματος σε περισσότερες από τρεις δόσεις - Media

 

Οι φορολογούμενοι που έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος είτε εφάπαξ είτε σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έχει καταβληθεί έως τις 31 Ιουλίου του 2019, η δεύτερη θα καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Νοεμβρίου.

Ωστόσο επισημαίνεται πως αν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία αποπληρωμής των δόσεων προς την εφορία, τότε ο φορολογούμενος μπορεί να ρυθμίσει το σύνολο της οφειλής του σε 12 μηνιαίες δόσεις επιλέγοντας πληρωμή του φόρου:

– Σε άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων, οι οποίες μπορεί να φθάσουν ακόμη και τις 12 για την πληρωμή του φετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτό οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

– Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις με βάση την πάγια ρύθμιση της εφορίας. Οι δόσεις επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 5%. Οι αιτήσεις ένταξης γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:20