search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:14
MENU CLOSE

X.A.: Μόνο Motor Oil, Jumbo και ΟΠΑΠ, διασώθηκαν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση

09.09.2019 15:49
Τρίτωσε η πτώση για το Χρηματιστήριο - Media

 

Με ιδιαίτερα αρνητικά συμπεράσματα και κόντρα στις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών, που προέβλεπαν ανοδική κίνηση και αυξημένο τζίρο, μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στην ΔΕΘ, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, ενώ σημαντικά χαμηλότερο ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Τραπεζικές μετοχές και ΔΕΗ (-5,23%), ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές των εν δυνάμει πωλητών, ενώ έλλειψαν οι βοήθειες από τα μη τραπεζικά blue chips, όπου με θετικό πρόσημο διασώθηκαν μόνο οι τίτλοι των Motor Oil (+0,77%), Jumbo (+1,14%) και ΟΠΑΠ (+0,15%).

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι δηλώνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, όχι τόσο για την νέα, σημερινή, υποχώρηση, αλλά πολύ περισσότερο για την παρατεταμένη συναλλακτική αδυναμία, που τείνει να γίνει μόνιμο φαινόμενο στο Χ.Α.

Ξεκινώντας από το ταμπλό των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, μπορεί να αποφεύχθηκε το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας, όμως τόσο το τελικό -1,95% του τραπεζικού δείκτη, όσο και η τελική εικόνα των μετοχών των συστημικών τραπεζών, δεν αφήνει αμφιβολίες για το αν οι “sellers” ήταν αυτοί που, μετά τα πρώτα λεπτά, είχαν τον απόλυτο έλεγχο της τάσης (Alpha Bank -1,41%, Εθνική -3,42%, Eurobank -1,59%, Πειραιώς -1,67%).

Μένοντας στον τραπεζικό κλάδο, “η τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank συγκαταλέγονται μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών με τις μεγαλύτερες θετικές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις των αναλυτών, για τα κέρδη ανά μετοχή του 2020, τον τελευταίο μήνα”, σύμφωνα με σχετική ανάλυση της Deutsche Bank.

Ο οίκος διατηρεί σύσταση “buy” για Αlpha Βank με την τιμή – στόχο στα 2 ευρώ και σύσταση “hold” για Eurobank με την τιμή – στόχο στο 0,8 ευρώ, Εθνική Τράπεζα με την τιμή – στόχο στα 2,3 ευρώ και για την Πειραιώς με την τιμή – στόχο στα 2,7 ευρώ.

Μεταφερόμενοι στο ταμπλό των μη τραπεζικών blue chips και στις μετοχές που πιέστηκαν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για Viohalco (-2,05%), Cenergy Holdings (-2%), ΔΕΗ (-5,23%), Σαράντη (-3,55%) και Lamda Development (-2,97%).

Ελάχιστα τα άξια θετικής αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις και μεταξύ αυτών και οι τίτλοι των Lavipharm (+14,62%), Frigoglass (+3,63%), Βιοτέρ (+4,55%), Σπύρου (+2,29%) και Reds (+3,02%).

Ο γενικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 870,66 (+0,15%) και 854,89 μονάδων (-1,67%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 858,8 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,22%.

Ο τζίρος στα 42 εκατ., από τα οποία τα 1,2 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

Προσοχή απαιτούν οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, ιδιαίτερα αν οι εν δυνάμει πωλητές συνεχίσουν να δείχνουν μεγαλύτερη κινητικότητα, καθώς η τεχνική εικόνα θα επιβαρυνθεί αισθητά, αν ο γενικός δείκτης δώσει καθοδική διαφυγή, χαμηλότερα των 849 μονάδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:14