search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:23
MENU CLOSE

«Σύρραξη» Apple-Google με επίκεντρο την ασφάλεια

09.09.2019 16:02
«Σύρραξη» Apple-Google με επίκεντρο την ασφάλεια - Media

 

Οι δύο εταιρείες εδώ και πολλά χρόνια δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού τους στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, μια ανακοίνωση της Google για κενό ασφαλείας στα iPhone φαίνεται ότι αναζωπύρωσε την έχθρα, καθώς η Apple αντέδρασε έντονα.

Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει και το «Π», η Google πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε ότι εντόπισε «εμφύτευμα παρακολούθησης» σε συσκευές iPhone, δηλαδή, ειδικό πρόγραμμα που ήταν σε θέση να συλλέγει δεδομένα από εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες των συσκευών.

Αρχικά η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις, ωστόσο, στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Google, κατηγορώντας την ότι «υπερέβαλε» στον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε το πρόβλημα και ότι η ανακοίνωση έγινε έξι μήνες αφότου η Apple είχε φροντίσει να το επιδιορθώσει.

«Η ανακοίνωση της Google δημιουργεί την ψευδή εντύπωση της “μαζικής εκμετάλλευσης” ώστε να “παρακολουθούνται οι ιδιωτικές επικοινωνίες ολόκληρων πληγθυσμών σε πραγματικό χρόνο”, προκαλώντας φόβο σε όλους τους χρήστες των iPhone ότι οι συσκευές τους είναι ανασφαλείς. Αυτό δεν ίσχυε ποτέ», τόνισε η Apple, λέγονταςι ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε μόνο σε μερικές συσκευές σε μειονότητα στην Κίνα.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Google επέμεινε ότι τα ευρήματά της ήταν ακριβή και τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με την Apple για να κάνει τη χρήση του διαδικτύου ασφαλή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:22