search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:18
MENU CLOSE

Τραμπ: Τέλος οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν

09.09.2019 19:51
02-05-2020 - Media

 

Οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, οι οποίες φαινόταν ότι είχαν φτάσει πολύ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία, μετά από 18 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν “τελείωσαν οριστικά”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

“Τελείωσαν για τα καλά. Σε ό,τι με αφορά, έχουν τελειώσει”, είπε ο Τραμπ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ακύρωσε μια μυστική συνάντηση που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή στο Καμπ Ντέιβιντ με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν, λόγω της πολύνεκρης επίθεσης που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Καμπούλ. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας Αμερικανός στρατιώτης.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Τραμπ διέψευσε τις πληροφορίες των μμε σύμφωνα με τις οποίες οι σύμβουλοί του διαφωνούσαν κατηγορηματικά με την πρόθεσή του να οργανώσει αυτή τη συνάντηση στο Καμπ Ντέιβιντ. “Πολλά Fake News σύμφωνα με τα οποία ενήργησα ενάντια στην άποψη του αντιπροέδρου και πολλών συμβούλων για μια πιθανή συνάντηση με τους Ταλιμπάν στο Καμπ Ντέιβιντ. Αυτή η ιστορία είναι ψευδής”, έγραψε.

“Κάνουμε τους αστυνομικούς στο Αφγανιστάν και δεν είναι αυτός ο ρόλος των σπουδαίων στρατιωτών μας, των καλύτερων του κόσμου. Τις τέσσερις τελευταίες ημέρες πλήξαμε τους εχθρούς μας πιο σκληρά από οποιαδήποτε άλλη στιγμή την τελευταία δεκαετία”, πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17