search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:11
MENU CLOSE

Κρίσιμη συνέλευση στη Folli Follie για τη χρήση του 2017 – Η στάση του Δ. Κουτσολιούτσου

10.09.2019 06:39
«Κλειδώνει» η συμφωνία Folli Follie με τους ομολογιούχους - Media

 

Tην μη έγκριση της συνολικής διαχείρισης της Folli Follie κατά τη χρήση 2017 και να την μη απαλλαγή των τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου από τη σχετική ευθύνη αποζημίωσης, προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στους μετόχους κατά τη σημερινή εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων του 2018.

Να σημειωθεί ότι σήμερα γίνονται δύο γενικές συνελεύσεις: μία για το 2017 (εξ αναβολής) και μία για το 2018. Για αυτήν της χρήσης του 2018 το σημερινό διοικητικό συμβούλιο –στο οποίο συμμετέχει μεν ο τότε διευθύνων Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αλλά τα περισσότερα άλλα μέλη έχουν αλλάξει μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Μάιο του 2018– προτείνει την αναβολή της συζήτησης έως ότου καταρτιστούν και υποβληθούν επίσημα και οι οικονομικές καταστάσεις του 2018. Υπενθυμίζεται πως οι επίμαχες καταστάσεις του 2017 με τις δυσθεώρητες υπερβολές σε τζίρο, απαιτήσεις, αποθέματα και κέρδη, αναμορφώθηκαν από την PWC και δημοσιεύθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού.

Οσον αφορά τη συγκέντρωση απαρτίας, σύμφωνα με την Καθημερινή, εκτιμάται πως θα επιτευχθεί, καθώς εκτός από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, κάτοχο του περίπου 40% των δικαιωμάτων ψήφου, θα παραστούν και οι εκπρόσωποι της Fosun που έχουν άλλο 16% περίπου, αλλά και custodians των μετοχών διαφόρων ξένων και Ελλήνων επενδυτών. Πλην όμως υπολογίζεται πως δεν θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί περισσότερο από το περίπου 65%-70% των μετόχων και έτσι ο ιδρυτής της Folli Follie και βασικός μέτοχός της, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, που χρεώνεται από την αγορά το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για το σκάνδαλο και ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές, διατηρεί το πλεονέκτημα της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:11