search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:59
MENU CLOSE

Μισέλ Πέιν: Η ζωή της τζόκεϊ που έγραψε ιστορία σε ταινία

10.09.2019 07:01
Μισέλ Πέιν: Η ζωή της τζόκεϊ που έγραψε ιστορία σε ταινία - Media

 

Η Μισέλ Πέιν, τζόκεϊ από την Αυστραλία και η ιστορική κατάκτηση της νίκης που πέτυχε στο Κύπελλο της Μελβούρνης αποτελούν θέμα επερχόμενης ταινίας.

Σε συνέντευξη της στο Vogue με αφορμή τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ζωής της, η Μισέλ Πέιν μίλησε για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια και τη μεγάλη επιτυχία της στους ιππικούς αγώνες.

Ως μικρότερη από τα 10 παιδιά που μεγάλωσαν σε αγρόκτημα κοντά στο Μπαλαράτ, η Μισέλ Πέιν έμαθε να μοιράζεται τα ρούχα. «Όταν ήμουν επτά χρόνων ανυπομονούσα να μεγαλώσω για να μπορώ να κερδίσω χρήματα και να αγοράζω τα ρούχα μου» ανέφερε. «Είχα πολλές αδελφές και αλλάζαμε ρούχα, αλλά στα 15 μπόρεσα να αγοράσω τα δικά μου» σημείωσε.

Τώρα που είναι 34 ετών όχι μόνο μπορεί να έχει τη δική της γκαρνταρόμπα αλλά έχει και προβλήματα με την αδερφή της, που είναι και λογίστριά της και την επιπλήττει για τις αγοραστικές της συνήθειες.

Όταν πέρασε τη γραμμή τερματισμού με τον «Πρίγκιπα της Πενζάνζ» στο Κύπελλο Μελβούρνης του 2015, έγινε η πρώτη γυναίκα στην 155χρονη ιστορία του θεσμού που κατέκτησε την κορυφή. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη νίκη και η Μισέλ Πέιν φωτογραφήθηκε πρώτη φορά μετά τη νίκη, για το περιοδικό Vogue ενόψει της προβολής της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην ταινία με τίτλο «Ride Like A Girl» τα γυρίσματα της οποίας διήρκεσαν τρία χρόνια, πρωταγωνιστούν η Τερέζα Πάλμερ ως Μισέλ Πέιν και ο Σαμ Νιλ, ο οποίος υποδύεται τον πατέρα της, Πάντι.

Όταν η Πέιν ήταν έξι μηνών η μητέρα της Μέρι σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα αφήνοντας τον Πάντι να μεγαλώσει 10 παιδιά μόνος του. Το φθινόπωρο του 2004 κατά την πτώση από το άλογο η Πέιν υπέστη κάταγμα στο κρανίο και εγκεφαλική αιμορραγία και πέρασαν επτά μήνες για να αναρρώσει.

«Ήθελα να κάνω μια πραγματικά δυνατή ιστορία για ένα κορίτσι που είχε ένα όνειρο» ανέφερε στο Vogue η Ρέιτσελ Γκρίφιθς, η οποία σκηνοθέτησε την ταινία «Έπρεπε να βρω την Αυστραλιανή ηρωίδα, την οποία υποστηρίζουμε», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το τέλος της ταινίας δεν είναι έκπληξη, αλλά όλες οι αναδρομές στο παρελθόν συνθέτουν μία συγκινητική ιστορία.

Το 2007, η μεγαλύτερη αδελφή της Πέιν, επίσης αθλήτρια της ιππασίας, πέθανε μετά από κρίση επιληψίας την οποία οι γιατροί συνέδεσαν με πτώση από άλογο.

Ήταν πραγματικά πρόκληση η σκηνή του θανάτου της αδερφής μου στην ταινία, ανέφερε η Πέιν. «Έφερε στο προσκήνιο τόσες αναμνήσεις και νομίζω ότι όλοι από την οικογένειά μου θα αισθανθούν το ίδιο», τόνισε.

Οι θεατές που θα δουν την ταινία «Ride Like A Girl» θα παρακολουθήσουν μία ιστορία αγάπης πατέρα-κόρης. Νομίζω ότι ο Σαμ Νιλ είναι απίστευτος ως μπαμπάς – δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος, είπε η Πέιν. «Μεγάλωνα και σκεφτόμουν πόσο εκπληκτικός ήταν ο πατέρας μου, πόσο δυνατός ήταν. Αν ποτέ είχα μια κακή μέρα, έλεγε: “Ξέρεις τι, δεν είναι μια κακή μέρα, αυτή είναι μια κακή μέρα” υπογράμμιζε παραπέμποντας στην ημέρα που σκοτώθηκε η μητέρα μου. Έτσι μου έδωσε τη δύναμη, τη δύναμή του και νιώθω τόσο τυχερή που τoν έχω στη ζωή μου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33