search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Σημίτης, Βενιζέλος και Αλιβιζάτος στο Κορακοχώρι: Δεν ήταν τελικά η σύναξη των εκσυγχρονιστών

10.09.2019 07:44
Σημίτης, Βενιζέλος και Αλιβιζάτος στο Κορακοχώρι: Δεν ήταν τελικά η σύναξη των εκσυγχρονιστών - Media

 

Η αφορμή ήταν η παρουσίαση του βιβλίου «Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική» του πανεπιστημιακού Γιάννη Βούλγαρη, ο οποίος έχει ούτως ή άλλως διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στις διεργασίες της Κεντροαριστεράς τα τελευταία χρόνια.

Η παρουσία στο ίδιο πάνελ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και πάλαι ποτέ πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του πρώην υπουργού Εσωτερικών και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου από μόνη αρκούσε για να δημιουργήσει πολλά σενάρια, όπωα ανέφερε η τοπική εφημερίδα Πατρίς. .

Πολύς κόσμος γέμισε ασφυκτικά και από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής το Κτήμα Μερκούρη για να παρακολουθήσει τη συζήτηση για το βιβλίο .

Ωστόσο, τελικά, όπως ανέφεραν παρατηρητές, η συζήτηση ήταν περισσότερο μια συζήτηση ακαδημαϊκού επιπέδου για ένα δύσκολο σύγγραμμα και όχι για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πιο «πολιτική» φράση του κ. Σημίτη  ήταν ότι «σήμερα χρειάζεται να αναστοχαστούμε την περιπέτειά της χώρας μας στη μακρά ιστορική της διάρκεια, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα τρέχοντα προβλήματά μας.

Να εφαρμόσουμε νέους ερευνητικούς άξονες για το μέλλον». Μείζον λοιπόν πολιτικό αποτέλεσμα δεν παρήχθη και πώς θα μπορούσε άλλωστε, άλλωστε όλους τους περίμενε εκλεκτό και μπόλικο κρασί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:13