04/04/2020 11:05:48
18.4.2012

Νέα μέτρα 24 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με το ΔΝΤ

Νέα μέτρα 24 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με το ΔΝΤ - Media

Πρόσθετα μέτρα 24 δισ. ευρώ θα χρειαστεί να πάρει η Ελλάδα μέχρι και το 2030, σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ, προκειμένου να παραμείνουν βιώσιμα τα οικονομικά της και να μην επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν ενταχθεί στο μνημόνιο.

Στην έκθεση το ΔΝΤ προαναγγέλλει μια μακροχρόνια προσαρμογή του ασφαλιστικού συστήματος και τονίζει ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να περικοπούν μέχρι και το 2030 δαπάνες για τη γήρανση του πληθυσμού ύψους 7,5 δισ. ευρώ και σε δημοσιονομικό επίπεδο θα πρέπει να παρθούν πρόσθετα μέτρα αξίας 16 δισ. ευρώ έως το 2020.

Το ΔΝΤ αναφέρει παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιοριστεί στη δημοσιονομική προσαρμογή αλλά θα πρέπει να δώσει επίσης βάρος στην εφαρμογή προγραμμάτων διαρθρωτικών αλλαγών και ειδικότερα της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.