search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:43
MENU CLOSE

Συνταξιούχος ξόδεψε 33.000 ευρώ για να σβήσει πρόστιμο 100 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα αλλά δεν τα κατάφερε!

10.09.2019 08:55
Συνταξιούχος ξόδεψε 33.000 ευρώ για να σβήσει πρόστιμο 100 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα αλλά δεν τα κατάφερε! - Media

 

Ενας συνταξιούχος μηχανικός στη Βρετανία έχει ξοδέψει 33.400 ευρώ από τις οικονομίες του στην προσπάθειά του να δικαιωθεί για ένα πρόστιμο της τάξεως των 110 ευρώ, που του επιβλήθηκε για υπερβολική ταχύτητα.

Ο Ρίτσαρντ Κίντγουελ, 71 ετών, δήλωσε ότι για τον αγώνα του ενάντια σε ένα «σοβαρά ελαττωματικό» νομικό σύστημα έχει σπαταλήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του και τα χρήματα της κληρονομιάς που προόριζε για τους γιους του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr, ισχυρίζεται ότι λανθασμένα του καταγράφηκε παράβαση του ορίου ταχύτητας των 30 μιλίων/ώρα κατά τη διάρκεια μιας ημερήσιας εκδρομής του στο Γουόρτσεστερ τον Νοέμβριο 2016.

«Ημουν έκπληκτος όταν μερικές μέρες αργότερα πήρα έλαβα το χαρτί από την εισαγγελική υπηρεσία. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι έτρεχα με το αυτοκίνητο, μου μετέτρεψαν μια απλή ημέρα σε πολύ ξινή», δήλωσε στο BBC.

Για να αποδείξει την αθωότητα του, προσέλαβε εμπειρογνώμονες που εξειδικεύονται στην ανάλυση βίντεο, οι οποίοι δήλωσαν στο δικαστήριο ότι η κάμερα ταχύτητας μπορεί να ενεργοποιήθηκε από άλλο αυτοκίνητο σε διπλανή λωρίδα ή να μην λειτουργούσε σωστά.

Ωστόσο, χρειάστηκαν τέσσερα ταξίδια μέχρι το δικαστήριο του Γουόρτσεστερ μέχρι να ακουστεί το αίτημά του. Κατόπιν έχασε την υπόθεση καθώς και μια νέα προσφυγή στο δικαστήριο τον Αύγουστο.

Ο Κίντγουελ δήλωσε ότι ανέμενε η υπόθεση να αποδειχθεί «αρκετά γρήγορη», αλλά έχει δαπανήσει 33.400 ευρώ (30.000 λίρες), συμπεριλαμβανομένων περίπου 23.400 ευρώ στις αμοιβές των δικηγόρων και 7.800 ευρώ δικαστικά έξοδα καθώς και τα έξοδα των ταξιδιών του μέχρι το δικαστήριο.

Τώρα ο ίδιος δηλώνει ότι αισθάνεται τύψεις απέναντι στην οικογένειά του ενώ χαρακτηρίζει την περιπέτειά του «πολύ αγχωτική».

«Εχω κουραστεί με ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο συνθλίβει τους καθημερινούς ανθρώπους», είπε.

«Λυπάμαι για το ποσό των χρημάτων που έχασα. Απλώς έψαχνα δικαιοσύνη».

Πηγή: BBC

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:43