search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:04
MENU CLOSE

Χαϊδάρι: Ποια σχολεία προλαβαίνουν το πρώτο κουδούνι, ποια το χάνουν

10.09.2019 13:33
Χαϊδάρι: Ποια σχολεία προλαβαίνουν το πρώτο κουδούνι, ποια το χάνουν - Media

 

Στα κτίρια του 1ου, 5ου και 8ου Δημοτικού θα πραγματοποιηθεί κανονικά ο αγιασμός αύριο, ενώ το 4ο και το 6ο Γυμνάσιο, αν και έτοιμα προς χρήση από τις 16 Σεπτεμβρίου, θα μεταστεγαστούν, μετά από απόφαση της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας.

Όπως είναι γνωστό, έξι σχολεία του Δήμου Χαϊδαρίου επλήγησαν από τον σεισμό στις 19 Ιουλίου 2019 και μετά από αυτοψία των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κρίθηκε ότι έπρεπε να επισκευαστούν πριν δοθούν σε χρήση. Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης στις 20 Αυγούστου από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, ο εκλεγμένος δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, αν και δεν είχε ακόμη αναλάβει καθήκοντα, είχε συνάντηση με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εσωτερικών, καθώς και με την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την επισκευή των σχολικών κτιρίων.

Οι διαδικασίες επισπεύτηκαν, με αποτέλεσμα στις 4 Σεπτεμβρίου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση και ξεκίνησε την ίδια ημέρα η επισκευή των σχολείων. Σύμφωνα με την πορεία των εργασιών, σε πέντε από τα έξι σχολεία (4ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό) οι επισκευές θα ολοκληρωθούν εντός των ημερών και τα σχολεία θα είναι έτοιμα προς χρήση τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Στο ΕΠΑΛ-ΙΕΚ όπου απαιτούνται μεγαλύτερης κλίμακας επισκευές, οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το δήμο, προβλέπεται στο τέλος του μήνα να παραδοθεί προς χρήση ένα τμήμα του κτιρίου, ικανό για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των μαθημάτων. Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των παραπάνω σχολικών μονάδων, εκτός του 1ου ΕΠΑΛ, ο Δήμος Χαϊδαρίου πρότεινε στις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, να πραγματοποιηθεί η έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό και 8ο Δημοτικό, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αγιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά αύριο 11 Σεπτεμβρίου. Για το 4ο Γυμνάσιο και 6ο Γυμνάσιο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισε την προσωρινή μεταστέγαση των σχολικών μονάδων ως εξής:

– 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου στο 4ο ΓΕ.Λ. Χαϊδαρίου σε απογευματινή βάρδια.

-6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου στο 5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου σε απογευματινή βάρδια.

Σε ό,τι αφορά το 1ο ΕΠΑ.Λ. προβλέπεται μεταστέγαση στο 6ο Ε.Κ. Γ’ Αθήνας σε πρωινή βάρδια. Σημειώνεται ότι για το 4ο και 6ο Γυμνάσιο ελήφθη η απόφαση για μεταστέγαση παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Δήμου Χαϊδαρίου ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα προς χρήση τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και γι’ αυτό, ο δήμος έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας να επανεξετάσει τη σχετική απόφαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:02