search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:24
MENU CLOSE

«Έκαψε» 30.000 λίρες για να μην πληρώσει πρόστιμο 100 λιρών

10.09.2019 15:42
Η στερλίνα υποχωρεί σε χαμηλό 3 εβδομάδων - Media
 
Ένας Βρετανός σπατάλησε περίπου 30.000 λίρες (33.500 ευρώ) που είχε αποταμιεύσει με σκοπό να τις κληροδοτήσει στον γιο του, προσπαθώντας μάταια να ανατρέψει στα δικαστήρια ένα πρόστιμο ύψους μόλις 100 λιρών που του είχε επιβληθεί για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
 
Ο Ρίτσαρντ Κίντγουελ, συνταξιούχος μηχανικός, 71 ετών, δηλώνει μετανιωμένος για το γεγονός ότι ξόδεψε κατ’ αυτόν τον τρόπο την κληρονομιά του παιδιού του.
 
Σύμφωνα με το BBC, όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν η τροχαία του έκοψε κλήση επειδή, σε μια εκδρομή που έκανε στο Γουόρτσεστερ της δυτικής Αγγλίας, έτρεχε με ταχύτητα 56 χιλιομέτρων (35 μίλια) ενώ το όριο για τη συγκεκριμένη περιοχή ήταν τα 48 χλμ (30 μίλια).
 
Προσέφυγε στη δικαιοσύνη με σκοπό να ακυρώσει το πρόστιμο, όμως η δικαστική μάχη κράτησε τρία χρόνια, μέχρι τον Αύγουστο, οπότε έχασε και στο εφετείο. Ο 71χρονος, που ισχυρίζεται ότι το δικαστικό σύστημα είναι “ανεπαρκές”, ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε δικαστικά έξοδα και στην αμοιβή των δικηγόρων του.
 
“Λυπάμαι για το ποσό που ξοδεύτηκε. Ήθελα μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη”, είπε. Μεταξύ άλλων, ο Κίντγουελ προσέλαβε έναν εμπειρογνώμονα για να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι το ραντάρ που τον εντόπισε να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα ίσως ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ή εξαιτίας ενός άλλου οχήματος στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:23