search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: Νέα στοιχεία για την «εξαφάνιση»

10.09.2019 17:23
Προσφυγικό: Έκλεισε το ΠΙΚΠΑ Λέρου – Μπήκαν οι βάσεις για κλειστή δομή στο νησί - Media
 
Τρομερή αναστάτωση και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων η… εξαφάνιση στρατωτικού υλικού από τη ναυτική βάση της Λέρου, καθώς όσο περνούν οι ώρες τόσο μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το militaire.gr, ανάμεσα στο «στρατιωτικό υλικό» που αναζητείται, εκτός από τα δύο αντιαρματικά και τις «αμυντικού τύπου» χειροβομβίδες, περιλαμβάνονται και νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων υλικών που έχουν να κάνουν με εκρηκτικές ύλες και την χρήση τους.
 
Η εξαφάνιση του υλικού δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, καθώς παραμένει άγνωστο το πώς και το πότε «χάθηκαν» όλα αυτά από τις αποθήκες της Λέρου, χωρίς αυτές να έχουν οποιοδήποτε σημάδι διάρρηξης.
 
Σύμφωνα με αξιωματικούς που έχουν πραγματοποιήσει επιτόπιους ελέγχους, οι αποθήκες στη Λέρο είναι σύγχρονες και διαθέτουν και κάμερες ασφαλείας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, έχει εκφραστεί και η άποψη ότι η όλη υπόθεση ενδέχεται να είναι και «λογιστικό λάθος», ωστόσο, η εκδοχή αυτή δεν φαίνεται να πείθει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.
 
Το militaire.gr αναφέρεται και σε φήμες -που δεν επιβεβαιώνονται- για παραιτήσεις που έχουν ζητηθεί σε υψηλό επίπεδο της στρατιωτικής ιεραρχίας και ταυτόχρονα διακινούνται πληροφορίες για κρίσεις Αρχηγών «σύντομα».
 
Υπενθυμίζεται ότι στη Λέρο ήδη βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλας Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του για την απώλεια στρατιωτικού υλικού στην υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου του Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε πως «πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα για το περιστατικό και να μην προβαίνουμε σε ανεύθυνα συμπεράσματα».

Αναλυτικά η δήλωση του ΥΕΘΑ:

«Χθες το απόγευμα διαπιστώθηκε απώλεια στρατιωτικού υλικού στην υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου κατά τις διαδικασίες παράδοσης- παραλαβής στην υπηρεσία.

Αμέσως διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη στρατιωτικού εισαγγελέα.

Αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται, είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου.

Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες.

Ας αφήσουμε τα αρμόδια προανακριτικά όργανα να πραγματοποιήσουν την έρευνα που από την πρώτη στιγμή έλαβαν την εντολή να διεκπεραιώσουν και ας περιμένουμε το πόρισμα των εργασιών τους πριν καταλήξουμε σε ανεύθυνα, επιπόλαια και ανακριβή συμπεράσματα, δεδομένων των ανωτέρω, θα συνιστούσαμε λίγη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που επιχειρούν απροκάλυπτη πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση αυτή, για φθηνή μικροπολιτική εκμετάλλευση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:14