search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:23
MENU CLOSE

«Η Άγκυρα δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για τα μαχητικά F-35»

10.09.2019 20:43
«Η Άγκυρα δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για τα μαχητικά F-35» - Media

 

Η Τουρκία δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για τα αμερικανικά F-35 και δεν θα είναι εύκολο να αποκλειστεί η Άγκυρα από το πρόγραμμα συμπαραγωγής αυτών των μαχητικών πέμπτης γενιάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

«Δεν έχουμε εγκαταλείψει τα αμερικανικά F-35 και δεν είναι εύκολο να αποκλειστεί η Τουρκία από αυτό το πρόγραμμα. Πιστεύουμε ότι η κρίση θα λυθεί αργά ή γρήγορα», τόνισε ο Καλίν σε δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο.

Τον Ιούλιο η Ουάσινγκτον απέκλεισε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, έπειτα από την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400. Οι ΗΠΑ είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει πως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει παράλληλα τους S-400 και τα F-35. Η Άγκυρα χαρακτηρίζει «άδικη» την αμερικανική απόφαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:22