search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44
MENU CLOSE

Ελεγχοι σε σχολικά λεωφορεία – Στους δρόμους η Τροχαία

11.09.2019 05:29
Ελεγχοι σε σχολικά λεωφορεία - Στους δρόμους η Τροχαία - Media

 

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας και οι άνδρες και οι γυναίκες της τροχαίας θα βγουν στους δρόμους προκειμένου να κάνουν ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.

Από νωρίς το πρωί κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και ελέγχουν τα σχολικά λεωφορεία προκειμένου να διαπιστώσουν αν πληρούν τα μέτρα ασφαλείας για τη μεταφορά των μαθητών, σήμερα ημέρα του αγιασμού.

Παράλληλα από την Ελληνική Αστυνομία αποφασίστηκε να διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μαθητές σχολείων σε όλη τη χώρα. Σε αυτά δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στον δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Όπως αναφέρει το iefimerida, πρόκειται για μία πρωτοβουλία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:44