search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:08
MENU CLOSE

Πιο κρύες οι θάλασσες στο Αιγαίο από ό,τι συνήθως – Πιο ζεστές στο Ιόνιο

11.09.2019 07:06
Καζακστάν: Η θάλασσα έγινε κατακόκκινη, σαν να βάφτηκε με αίμα (Video) - Media

 

Ελαφρώς ψυχρότερες είναι τις τελευταίες εβδομάδες οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας στο Αιγαίο, κατά έναν έως δύο βαθμούς σε σχέση με τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, εξαιτίας της επικράτησης του μελτεμιού, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αντίθετα, στο Ιόνιο οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες τού αέρα οδήγησαν σε ελαφρώς υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας της θάλασσας από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Η θερμοκρασία στο Αιγαίο κυμαίνεται μεταξύ 23 και 25 βαθμών Κελσίου και στο Ιόνιο μεταξύ 26 και 28 βαθμών.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν με βάση τις μετρήσεις από τον αμερικανικό δορυφόρο ΝΟΑΑ-18, που καταγράφει τις απόλυτες τιμές της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας στα πρώτα δέκα εκατοστά βάθους. Το meteo.gr λαμβάνει καθημερινά δορυφορικές μετρήσεις της θερμοκρασίας επιφάνειας της θάλασσας από δορυφόρους πολικής τροχιάς.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με ενίσχυση μάλιστα από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:07