search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:47
MENU CLOSE

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός» στο Ίδρυμα Νιάρχος

11.09.2019 11:06
Διεθνές συνέδριο με θέμα «Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός» στο Ίδρυμα Νιάρχος - Media

 

Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης και Μελέτης της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου/Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου συνδιοργανώνουν τo 8ο Διεθνές Συνέδριο της ESPRit, με θέμα «Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός». Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων γνώσεων, την ενίσχυση της έρευνας του περιοδικού τύπου στην Ελλάδα και τη συμπόρευση της έρευνας αυτής με το ευρωπαϊκό και το διεθνές παράδειγμα. H ESPRit θα αποτελεί τηv πλατφόρμα διαλόγου για την ανάπτυξη αυτών των δράσεων μέσα από το Συνέδριο. Η ευρωπαϊκή αυτή ακαδημαϊκή δομή έχει διεθνή χαρακτήρα και στόχο την προαγωγή και διάδοση της έρευνας καθώς και τη διεπιστημονική προσέγγιση της μελέτης του περιοδικού τύπου από τον 17ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Απευθύνεται σε ερευνητές του κλάδου των περιοδικών σπουδών όπου ανήκει ένα ευρύ φάσμα κριτικών, θεωρητικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων, το οποίο περιλαμβάνει, χωρίς οι αναφορές που ακολουθούν να είναι περιοριστικές, την ιστορία της κουλτούρας, τις φιλολογικές σπουδές, την ιστορία της τέχνης, τις σπουδές φύλου, τις σπουδές των μέσων μαζικής επικοινωνίας, την ιστορία της επιστήμης, και τις ανθρωπιστικές σπουδές της ψηφιακής εποχής.

Στο Συνέδριο, εκτός των πολλών ειδικών θεμάτων που θα συζητηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ερευνητές και επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες δημοσιογράφοι του περιοδικού τύπου, Έλληνες και ξένοι. Σε ειδική συνεδρία θα συζητηθεί επίσης το μείζον ζήτημα της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων (‘fake news’), φαινόμενο που παραβιάζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία και φαλκιδεύει την ενημέρωση.

Το Συνέδριο πλαισιώνεται από έκθεση ψηφιακής προβολής οπτικοακουστικών τεκμηρίων του ελληνικού περιοδικού τύπου.

Για περισσότερα επισκεφτείτε τo https://esprit2019athens.com/

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:45