search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:42
MENU CLOSE

Σπιτικό γαλακτομπούρεκο

11.09.2019 11:53
shutterstock_670683031-600×400-1.jpg

Υλικά για ένα ταψί

6 φλιτζάνια γάλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

6 κροκάδια αυγών

1 βανίλια σκόνη

Ξύσμα λεμονιού

12 φύλλα κρούστας

150 γρ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι

 

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει το γάλα με την ζάχαρη.

Ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με το σύρμα ταυτόχρονα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε τα επτά φύλλα κρούστας στο κάτω μέρος, αφού τα έχετε περάσει με βούτυρο, ρίχνετε την γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα κρούστας τα οποία έχετε επίσης, βουτυρώσει.

Χαράζετε το γαλατομπούρεκο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180ο C για 35 – 45 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 15 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει.

Σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι το χλιαρό γαλατομπούρεκο και πασπαλίζετε προαιρετικά με κανέλα.

Πηγή: www.imommy.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:41