18/11/2019 12:29:46
18.4.2012

Οι νέοι φεύγουν από την Ελλάδα λόγω ανεργίας, διαπιστώνει η Κομισιόν

Οι νέοι φεύγουν από την Ελλάδα λόγω ανεργίας, διαπιστώνει η Κομισιόν - Media

«Σημαντικό θέμα» χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Λ. Αντόρ την μαζική έξοδο κόσμου από χώρες, όπως η Ελλάδα, που διανύουν περιόδους κρίσης και βαθιάς ύφεσης προς άλλα κράτη και ηπείρους, απαντώντας σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου, παρενέβη στη συζήτηση της Ολομέλειας του ΕΚ, σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε την ενίσχυση της κινητικότητας των εργαζομένων στην Ε.Ε. και «τη πραγματικότητα εκείνη που αναγκάζει νέους σε χώρες με σημαντικά προβλήματα να εγκαταλείπουν την χώρα τους, διότι αυτή δεν προσφέρει καμία ευκαιρία για να εργαστούν και να αναπτύξουν την ζωή τους».

Παράλληλα, αιτήθηκε να αξιολογηθούν οι αιτίες της νεανικής ανεργίας στη χώρα τα τελευταία δύο έτη αλλά και οι λόγοι για τους οποίους η υλοποίηση των ανακοινώσεων της Επιτροπής για την ενίσχυση της απασχόλησης της νεολαίας καθυστερεί.

Από τη πλευρά του, ο κ. Αντόρ δήλωσε ότι «ιδίως για το Κοινωνικό Ταμείο τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν προχωρήσει νωρίτερα. Μόνο 12-13% ήταν το επίπεδο απορρόφησης μέχρι πέρυσι».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.