22/10/2020 18:10:13

Το ΣΑΟΝΗΣΟΣ υποψήφιο για την επιδοτούμενη γραμμή της Σαμοθράκης

Το ΣΑΟΝΗΣΟΣ υποψήφιο για την επιδοτούμενη γραμμή της Σαμοθράκης - Media

 

Το ΣΑΟΝΗΣΟΣ ενδέχεται να δρομολογηθεί στην επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μέχρι στιγμής τρεις είναι οι εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της άγονης γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019, «μεταξύ των οποίων και η εταιρεία του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ».

Το ΣΑΟΝΗΣΟΣ είναι ένα από τα δύο πλοία του ομίλου SAOS Ferries, το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης εν μέσω Καλοκαιριού (όπως και το επιδοτούμενο SAOS 2) με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του νησιού.

Η άλλη εταιρεία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη γραμμή είναι η ZanteFerries, που έχει τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Αδαμάντιος Κοραής» και «Διονύσιος Σολωμός».

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί απόφαση του υπουργού  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, να κηρύξει έκπτωτη την πλοιοκτήτρια εταιρία «Άγιος Ευστάθιος» του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», στην οποία είχε ανατεθεί η εκτέλεση της συγκεκριμένης γραμμής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, η συγκεκριμένη κύρωση επιβλήθηκε με το αιτιολογικό ότι «από την 6η Αυγούστου 2019 και μετά, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εκτελούσε τα εγκεκριμένα δρομολόγιά της, παρ’ όλη τη πίστωση χρόνου που της χορηγήθηκε, είτε για να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του υπό πλοιοκτησίας πλοίου της ΣΑΟΣ ΙΙ,  είτε να αντικαταστήσει αυτό με άλλο».

Από τη Δευτέρα 09/09, η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη καλύπτεται προσωρινά από το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.