search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:41
MENU CLOSE

Μέχρι τις αρχές του νέου έτους ο νόμος για βία και στημένα, με συμμετοχή ειδικών της UEFA

11.09.2019 16:27
Μέχρι τις αρχές του νέου έτους ο νόμος για βία και στημένα, με συμμετοχή ειδικών της UEFA - Media

 

Ευρεία σύσκεψη ξένων και εγχώριων φορέων, με αντικείμενο την ασφάλεια και την ακεραιότητα των διοργανώσεων, έγινε στην ΓΓΑ, όπου συστάθηκε ομάδα ειδικών για την σύνταξη του νέου αθλητικού νόμου.

Διευθύνουσα ομάδα που θα περιλαμβάνει δύο ειδικούς της UEFA, ειδικευμένους σε θέματα βίας και προσυνεννοημένων αγώνων, συστάθηκε την Τετάρτη (11/9) στο υφυπουργείο Αθλητισμού και οι οποίοι πέραν του συμβουλευτικού τους ρόλου για την αντιμετώπιση των δύο φαινόμενων, θα μετάσχουν και στην προετοιμασία του νέου αθλητικού νόμου.

Ο νόμος αυτός, όπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, θα είναι έτοιμος τον Δεκέμβριο ή το αργότερο στις αρχές του νέου έτους, ενώ οι δύο ειδικοί που προαναφέραμε και οι οποίοι μπαίνουν στην επιτροπή που συστάθηκε, είναι ο σύμβουλος ασφαλείας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μαρκ Τίμερ και ο διευθυντής του τομέα ακεραιότητας της UEFA, Νίκολας Ραουντέσκι.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στο VAR το οποίο πρέπει –όπως είπε- «να λειτουργήσει σωστά» και στο πλαίσιο αυτό θα κάνει και συναντήσεις με όλες τις ΠΑΕ.

Στην ευρεία σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι στην ΓΓΑ και διήρκησε περίπου δύο ώρες, πέραν του Λευτέρη Αυγενάκη και των Τίμερ και Ραουντέσκι στους οποίους αναφερθήκαμε, συμμετείχαν ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς μαζί με τους εκπροσώπους των FIFA/UEFA, Γεωργίου, Ρηγόπουλο και Πετρ Φούσεκ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος και ο εκτελεστικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Αλέξης Δέδες, ο διευθυντής ακεραιότητας της ΕΠΟ, Δημήτρης Δαβάκης, ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου, ο πρόεδρος της Super League 2/Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΑΒ, Αχιλλέας Τσιχτής και ο επικεφαλής του τμήματος αθλητικής βίας της ΕΛ.ΑΣ, Νίκος Πετρόπουλος.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Ζόραν Λάκοβιτς ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή σύσκεψη ήταν μια συνέχεια της επίσκεψης του κυρίου Αυγενάκη στον πρόεδρο της UEFA και ευχαριστώ τον υπουργό για την οργάνωση αυτής της συνάντησης.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια διευθύνουσα ομάδα για τα θέματα ασφάλειας των αγώνων και ακεραιότητας των διοργανώσεων.

Η UEFA θα διαθέσει στην Ελλάδα δύο ειδικούς, κορυφαίους στον τομέα τους. Τον σύμβουλο ασφαλείας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μαρκ Τίμερ και τον διευθυντή του τομέα ακεραιότητας, Νίκολας Ραουντέσκι. Δεν θα είναι η μόνιμη βάση τους εδώ, όμως θα έρχονται και θα έχουν πολύ ενεργό ρόλο».

Δηλώσεις έκανε και ο διευθυντής ακεραιότητας και κανονισμών, της FIFA, Άντζελο Ρηγόπουλος:

«Είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και θέληση από τον υπουργό.

Ο αθλητικός νόμος χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και για να γίνει αυτό απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων, ενώ οι δύο ειδικοί που θα συμμετάσχουν στην ομάδα θα φέρουν τεχνογνωσία και εμπειρία. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι απόφαση της κυβέρνησης να δουλέψουμε πολύ συστηματικά για τα θέματα ασφάλεια και αξιοπιστίας των παιχνιδιών. Είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό ποιότητα. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, με στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο. Θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο, αλλά αυτή η ομάδα θα προσφέρει πολλά, πέρα από μια απλή συμβουλή.

Πιστεύουμε ότι τον Δεκέμβριο ή το αργότερο στις αρχές του νέου έτους, ο νέος αθλητικός νόμος θα είναι έτοιμος. Ο νόμος βελτιώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ορισμένα θέματα δεν λειτουργούν.

Στην προσπάθεια αυτή, εκτός από τους διεθνείς και εγχώριους ποδοσφαιρικούς φορείς, συμμετέχουν ενεργότατα και τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και το VAR να λειτουργήσει σωστά. Όταν πιστέψουν όλοι σε αυτό, τότε θα περιοριστούν και οι ψίθυροι. Γι’ αυτό θα γίνει και μια κλειστή σύσκεψη για το VAR με τις ΠΑΕ. Θέλουμε να αποδυναμώσουμε κάθε πρωτοβουλία κακοπροαίρετου, που δημιουργεί εντάσεις οι οποίες καταλήγουν σε περιστατικά βίας».

Πηγή: Sport-fm

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:40