search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:56
MENU CLOSE

Προς απαγόρευση ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση κινείται η κυβέρνηση Τραμπ

11.09.2019 19:27
02-05-2020 - Media

 

Την απαγόρευση ηλεκτρονικών τσιγάρων που έχουν γεύση, όπως μέντα και μενθόλη, δρομολογεί η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τις επιπτώσεις τους στην υγεία.

Μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ δήλωσε πως η Ουάσιγκτον προτίθεται να «καθαρίσει την αγορά από ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση» λόγω της ευρύτατης χρήσης τους από ανηλίκους, την οποία αποκάλεσε επιδημία.

Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μέτρων, όμως σε πρώτη φάση η Διεύθυνση Φαρμάκων και Τροφίμων θα εστιάσει σε προϊόντα που κυκλοφορούν παράνομα στην αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Τουλάχιστον το ένα τέταρτο των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στις ΗΠΑ έχει καπνίσει ηλεκτρονικό τσιγάρο τουλάχιστον μία φορά σε βάθος 30 ημερών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα που διαθέτει το υπουργείο. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών ανέφερε πως χρησιμοποιεί δημοφιλείς γεύσεις φρούτων ή μέντας.

Τα στατιστικά φανερώνουν πως η χρήση e-τσιγάρων από την νεολαία «αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και δεν θα κάτσουμε άπραγοι», σημείωσε ο κ. Αζάρ.

Διευκρίνισε μάλιστα πως εάν οι Αρχές διαπιστώσουν πως μετά την απαγόρευση οι νέοι μετακινούνται προς ηλεκτρονικά τσιγάρα με τυπική γεύση καπνού, τότε η κυβέρνηση θα δράσει εκ νέου ώστε να αντιμετωπίσει την χρήση τους.

Ο κ. Αζάρ δεν συνέδεσε την σχεδιαζόμενη απαγόρευση με την έξαρση αναπνευστικών επεισοδίων που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, αν και οι Αρχές εξετάζουν πρωτίστως την αγορά υποπροϊόντων κάνναβης.

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και περισσότερα από 450 περιστατικά ερευνώνται ώστε να αποσαφηνιστεί ποια είναι η αιτία ή οι αιτίες των προβλημάτων.

Το κέντρο πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ έχει συστήσει στους χρήστες να αποφεύγουν για την ώρα την χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων και να αποφεύγουν σε κάθε περίπτωση την αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένους πωλητές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15