search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:37
MENU CLOSE

Αντώνης Λιβάνης: Όταν «γεφύρωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ (Photos)

12.09.2019 08:16
Αντώνης Λιβάνης: Όταν «γεφύρωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ (Photos) - Media

 

Ο Αντώνης Λιβάνης δεν υπήρξε μονο ο μακροβιότερος και ο πιο στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Υπήρξε και ο άνθρωπος που προσπάθησε να στήσει γέφυρες ανάμεσα στα κόμματα της ευρύτερης κεντροαριστεράς – και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η τελευταία του προσπάθεια έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή την ονομαστική του εορτή.

Τότε ο Αντώνης Λιβάνης είχε ανοίξει το σπίτι του. Και είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις η κοινή παρουσία του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολλών πρώην στελεχών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Παρούσα τότε ήταν και η Φώφη Γεννηματά, γεγονός που είχε πυροδοτήσει τοτε συζητήσεις σχετικά με την επόμενη ημέρα για την Κεντροαριστερά.

Ήταν μετά τις 10 το βράδυ, στις 12 Ιανουαρίου 2019, όταν ο τέως πρωθυπουργός έφτασε στην οικεία Λιβάνη λίγο μετά τις δέκα κρατώντας ένα κουτί γλυκά, χωρίς όμως τη συνοδεία της συντρόφου του Μπέτυς Μπαζιάνα.

Οι καλεσμένοι, έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν για λίγο μαζί του, ενώ δεν έλειψαν και τα αιτήματα για… selfie από τους καλεσμένους.

Ιδιαιτέρως θερμοί με τον Τσίπρα, όπως αναφέρουν σε σχετικό τους ρεπορτάζ Τα Νέα ήταν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης και Κώστας Γείτονας, οι οποίοι τον ασπάστηκαν και αστειεύτηκαν μαζί του.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ευχηθεί στον Αντώνη Λιβάνη να είναι γερός και δυνατός, πάντα χρήσιμος με τις συμβουλές του προς τους νεώτερους, πολιτικούς και μη.

Στις “μεικτές” παρέες που δημιουργήθηκαν κύλησε μεταξύ τύρου και αχλαδιού αρκετή πολιτική κουβέντα, ιδίως στα “πηγαδάκια” στην είσοδο του σπιτιού όπου οι θεριακλήδες καλεσμένοι μπορούσαν να καπνίσουν και να συζητήσουν.

Στις παρέες κυριαχρησαν ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, που συζητούσε θερμά, γελαστά και φωναχτά με τον Κώστα Λαλιώτη και τον τότε υποψήφιο δήμαρχο Αθηνών Παύλο Γερουλάνο, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ άλλωστε, πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που συνομίλησε με πολλούς από τους πρώην συντρόφους του ενώ δυο υπουργοί γένους θηλυκού, είχαν με κρασάκι και μεζεδάκι θερμή συζήτηση για ώρα.

Ήταν η Βάσω Παπανδρέου και η Ολγα Γεροβασιλη που τα έλεγαν σαν παλιές, καλές φίλενάδες

Oι διάλογοι, έστω και χιουμοριστικοί είχαν την αξία τους. Ο Αλ. Φλαμπουράρης είπε αστειευόμενος ότι οι Συριζαίοι δεν μπορούσαν μέχρι τότε να μπουν στο σπίτι του Λιβάνη. «Πάντα εγώ θα σας μπλοκάρω», απαντούσε με χιούμορ η Γεννηματά η οποία χαιρέτησε τον Τσίπρα: «Γειά σου Αλέξη», «Γειά σου Φώφη», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός.

Τις φωτογραφίες είχε αναρτήσει η ιστοσελίδα neaselida, της ομώνυμης εβδομαδιαίας εφημερίδας, ιδιοκτησίας του Ηλία Λιβάνη, γιου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Για την ιστορία, η Νέα Σελίδα, σήμερα, κινούμενη πάντα στον χώρο της κεντροαριστεράς, ασκεί απο τις εκλογές και μετά αντιπολίτευση στον Τσίπρα.

Ο Αντώνης Λιβάνης υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς και όχι μόνο. Η σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε αμέσως μόλις ο μετέπειτα ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ. Ήταν για πολλά χρόνια στο πλευρό του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και έμεινε δίπλα του μέχρι και το θάνατό του. Οι σχέσεις του με τον Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και με άλλα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ πέρασαν από πολλές διακυμάνσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:37