search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:59
MENU CLOSE

Τραγωδία στο Κονγκό: Tουλάχιστον 10 νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας

12.09.2019 18:41
Τραγωδία στο Κονγκό: Tουλάχιστον 10 νεκροί από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας - Media

 

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όταν αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε στην επαρχία Ταγκανίκα.

Το τρένο μετέφερε και λαθρεπιβάτες, αφού δεν υπάρχουν άλλα μέσα για να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις, ούτε επιβατικές αμαξοστοιχίες ή δρόμοι στην περιοχή αυτή.

Ο υπουργός Ανθρωπιστικής Δράσης Στιβ Μπικάγι στην πρωτεύουσα Κινσάσα δήλωσε ότι ο «προσωρινός απολογισμός» ανέρχεται στους 50 νεκρούς και υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ταγκανίκα Ζοέ Καμπιλά, που είναι αδελφός του πρώην προέδρου Ζοζέφ Καμπιλά ανέφερε ότι υπάρχουν 10 νεκροί, 30 τραυματίες και τρία βαγόνια που εκτροχιάστηκαν. «Η τοπική κυβέρνηση ζητά από την κοινότητα να μην βασίζεται σε εικασίες του διαδικτύου και να περιμένει τον επίσημο απολογισμό», συμπλήρωσε εκπρόσωπός του.

Στην περιοχή έσπευσαν Ινδονήσιοι κυανόκρανοι του ΟΗΕ προκειμένου να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μάλιστα, ανέφεραν ότι εντόπισαν 23 νεκρούς και 14 τραυματίες μέχρι τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Το στέλεχος της Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Καθολικής Εκκλησίας Έρνεστ Λουκουέσα υποστήριξε ότι υπήρχαν «50 με 100 νεκροί». «Ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να καθοριστεί. Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα βαγόνια»,τόνισε.

«Σε κάθε βαγόνι ήμασταν πολλοί άνθρωποι, 30-40. Είδα πολλούς νεκρούς. ήταν νύχτα και δεν μπορώ να πω έναν ακριβή αριθμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκ των επιζώντων, ο Γκιγιόμ Γιαμπί Μουσαλά. «Επειδή δεν υπάρχουν επιβατικά τρένα, μπήκα στο εμπορικό αφού πλήρωσα 15.000 φράγκα (9,4 δολάρια) στον υπεύθυνο της μηχανής» πρόσθεσε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:59