search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:58
MENU CLOSE

Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ θα λάβουν τα κόμματα για τις εκλογές

19.04.2012 06:32
Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ θα λάβουν τα κόμματα για τις εκλογές  - Media

Την απόφαση να λάβουν στο ακέραιο το ύψος της εκλογικής τους ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό τα κόμματα, έλαβε χθες Τετάρτη, η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Την απόφαση να λάβουν στο ακέραιο το ύψος της εκλογικής τους ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό τα κόμματα, έλαβε χθες Τετάρτη, η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσουν οι δαπάνες του 2009, χωρίς περικοπές λόγω οικονομικής κρίσης και έτσι τα κόμματα θα λάβουν περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής κάποιοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, επικαλούμενοι τις αυξημένες ανάγκες, ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να δοθεί το σύνολο της εκλογικής ενίσχυσης πριν τη διεξαγωγή των εκλογών κι όχι το 60% όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία,

Την ίδια ώρα, από τη Διακομματική Επιτροπή αποφασίσθηκε να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση σχετικά με την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα.

Από την μεριά των μικρότερων κομμάτων, υπήρξε η άποψη να κατανεμηθεί ο χρόνος ισόποσα και ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική τους δύναμη, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους του δικομματισμού που πίεσαν προκειμένου να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Κάτι που σημαίνει πως το 75% του τηλεοπτικού χρόνου μοιράζεται μεταξύ των «μεγάλων» κομμάτων και το 25% μεταξύ των «μικρών». Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, στην επιτροπή δεν συζητήθηκαν οι τηλεοπτικές μονομαχίες (debate) μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, ενώ για το θέμα αναμένεται να αποφασίσει το υπουργείο Επικρατείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52