16/10/2019 01:43:54
19.4.2012

Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ θα λάβουν τα κόμματα για τις εκλογές

Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ θα λάβουν τα κόμματα για τις εκλογές  - Media

Την απόφαση να λάβουν στο ακέραιο το ύψος της εκλογικής τους ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό τα κόμματα, έλαβε χθες Τετάρτη, η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Αυτό σημαίνει ότι θα ισχύσουν οι δαπάνες του 2009, χωρίς περικοπές λόγω οικονομικής κρίσης και έτσι τα κόμματα θα λάβουν περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής κάποιοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, επικαλούμενοι τις αυξημένες ανάγκες, ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να δοθεί το σύνολο της εκλογικής ενίσχυσης πριν τη διεξαγωγή των εκλογών κι όχι το 60% όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία,

Την ίδια ώρα, από τη Διακομματική Επιτροπή αποφασίσθηκε να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση σχετικά με την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα.

Από την μεριά των μικρότερων κομμάτων, υπήρξε η άποψη να κατανεμηθεί ο χρόνος ισόποσα και ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική τους δύναμη, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους του δικομματισμού που πίεσαν προκειμένου να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Κάτι που σημαίνει πως το 75% του τηλεοπτικού χρόνου μοιράζεται μεταξύ των «μεγάλων» κομμάτων και το 25% μεταξύ των «μικρών». Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, στην επιτροπή δεν συζητήθηκαν οι τηλεοπτικές μονομαχίες (debate) μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, ενώ για το θέμα αναμένεται να αποφασίσει το υπουργείο Επικρατείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.