search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:13
MENU CLOSE

Στη ΔΕΘ ο Δημ. Κουτσούμπας με αιχμή εργασιακά – απεργιακά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2090
12/09/2019
14.09.2019 03:00
kke-22.jpg

 

Τα εργασιακά αναδεικνύει ως αιχμή το ΚΚΕ εν όψει και της επίσκεψης του Δημήτρη Κουτσούμπα στην 84η ΔΕΘ. Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ θα παρουσιάσει σήμερα σε κομματική εκδήλωση (6.30 μ.μ., αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στον χώρο της ΔΕΘ) τις θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Επίσης την Παρασκευή το βράδυ θα μιλήσει στο 44ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, ενώ η επίσκεψη και ο κύκλος επαφών που θα έχει στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου με τη συνάντηση με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. 

Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το περασμένο Σαββατοκύριακο, την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ, προβάλλεται ως προμήνυμα αγωνιστικής ετοιμότητας απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τα εργασιακά (κλαδικές συμβάσεις κ.λπ.) και κυρίως τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο για την εισαγωγή περιορισμών στην κήρυξη απεργιών.

Άλλωστε σωματεία και ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιούν σύσκεψη στο τέλος του μήνα για τον καθορισμό της δράσης τους το επόμενο διάστημα.
Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο και χωρίς να παραλείπει να στρέψει τα βέλη και στον ΣΥΡΙΖΑ, το γραφείο Τύπου του κόμματος σχολίασε πως «η κυβέρνηση της Ν.Δ. τρέχει να ικανοποιήσει το 40% των απαιτήσεων του ΣΕΒ, που της άφησε κληρονομιά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόλαβε να υλοποιήσει το 60%». 

Περαιτέρω σημείωνε, μεταξύ άλλων: «Η νέα επίθεση της Ν.Δ. στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, η παραπέρα υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η συρρίκνωση έως και κατάργηση της αποζημίωσης απόλυσης, η ενίσχυση των πλειστηριασμών, το νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, αποτελούν συνέχεια του αντεργατικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ και απόδειξη ότι η ανάπτυξη των κερδών των λίγων προϋποθέτει το τσάκισμα των πολλών».

«Το παραπέρα χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, η παρέμβαση του αστικού κράτους για να αφαιρέσει από τη Γενική Συνέλευση το δικαίωμα να αποφασίζει και να οργανώνει απεργία, η ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων έρχονται να ‘‘κουμπώσουν’’ στην τεράστια αντιαπεργιακή νομολογία των αστικών δικαστηρίων και στις ‘‘βέλτιστες πρακτικές’’ που ακολουθούνται σε όλη την Ε.Ε. για την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση» επισημαίνει το κύριο άρθρο του χθεσινού «Ριζοσπάστη». «Αυτό που επιδιώκεται στην πραγματικότητα είναι η πλήρης μετατροπή των συνδικάτων σε έναν ξεδοντιασμένο γραφειοκρατικό μηχανισμό, απόλυτα ελεγχόμενο από το αστικό κράτος και την εργοδοσία» τονίζει.

Επίσης, κεντρικά θέματα στην ατζέντα του κόμματος είναι η κυβερνητική πολιτική στην Υγεία και την Παιδεία, η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η ανάπτυξη υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία για τις βάσεις κ.λπ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:12