search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:38
MENU CLOSE

Φωτιά στην Κέρκυρα απείλησε σπίτια – Αστραπιαία αντίδραση της Πυροσβεστικής

13.09.2019 13:21
Φωτιά στην Κέρκυρα απείλησε σπίτια - Αστραπιαία αντίδραση της Πυροσβεστικής - Media

 

Τις φλόγες να «γλείφουν» τις αυλές των σπιτιών είδαν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του Αγίου Μάρκου, που βρίσκεται στη μέση Κέρκυρα, λίγα χιλιόμετρα πάνω από την κοσμοπολίτικη παραλία του Ύψου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος «η φωτιά έφτασε στα αυλές των σπιτιών ενώ κινδύνεψαν σπίτια».

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο στο πέρασμα της η πύρινη λαίλαπα κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες περίπου 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της συνέδραμαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, η Πολιτική Προστασία του Κεντρικού Δήμου, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, εθελοντές και από αέρος δύο πετζετέλ.

Ο Άγιος Μάρκος είναι από τα παλαιότερα χωριά της Κέρκυρας. Είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός καταπράσινου λόφου που αγναντεύει κόλπο του Ύψου και της πόλης της Κέρκυρας. Το χωριό ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές από το υπουργείο Πολιτισμού, χάρη στη μακρά του ιστορία και την ιδιαίτερη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:38