search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:25
MENU CLOSE

Γιατί η νέα Μπάρμπι «σκελετός» γίνεται ανάρπαστη στο Μεξικό (Photo)

13.09.2019 17:31
Μικρή Δημοκρατία - Η τελευταία Μπάρμπι! - Media

 

Αφού ενσάρκωσε την επιχειρηματία, τη ροκ τραγουδίστρια, τη γοργόνα ή την αστροναύτη, η διάσημη κούκλα Μπάρμπι μετατράπηκε τώρα σε… σκελετό, για να τιμήσει τη μεξικανική παράδοση.

Εμπνευσμένη από την πασίγνωστη Ημέρα των Νεκρών, αυτή η νέα Μπάρμπι που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Μεξικό, απεικονίζει την “Κατρίνα”, μια γυναίκα σκελετό, ντυμένη με πλούσια, πολύχρωμα φορέματα, που αποτελεί το σύμβολο της λαϊκής κουλτούρας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών Mattel ανέφερε ότι ήθελε “να τιμήσει το Μεξικό, τις παραδόσεις του και τον λαό του”. Αυτή η ειδική έκδοση της Μπάρμπι βασίστηκε σε μια φιγούρα που δημιούργησε γύρω στα 1912 ο Μεξικανός γελοιογράφος Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα.

Η κούκλα, που στοιχίζει 1.750 πέσο (περίπου 81 ευρώ), είναι ντυμένη με ένα λουλουδάτο, πολύχρωμο φόρεμα και τα μακριά, μπλε και μαύρα μαλλιά της, κοσμούνται από πεταλούδες.

Η φιγούρα της Κατρίνα απεικονίζεται σε μια τοιχογραφία του Μεξικανού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα (1896-1957), το “Όνειρο Κυριακάτικου απογεύματος στο πάρκο Αλαμέδα” του 1947. Η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Μεξικό στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

“Είμαι υπερήφανη που αυτή η παράδοση αναγνωρίζεται μέσα από αυτήν την κούκλα, τη διασημότερη στον κόσμο”, σχολίασε η Μεξικανή συλλέκτρια Ζακελίν Βιδάλ.

Η Μπάρμπι σκελετός πάντως προκάλεσε αμφιλεγόμενα αισθήματα σε άλλους Μεξικανούς, που κατήγγειλαν την “σφετερισμό” της κουλτούρας τους και την εκμετάλλευση των παραδόσεών τους.

Από τη “γέννηση” της Μπάρμπι, πριν από 60 χρόνια, έχουν πουληθεί σε όλον τον κόσμο πάνω από ένα δισεκατομμύριο κούκλες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:25