search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:48
MENU CLOSE

Λέρος: Είμαστε κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, λέει ο υπ. Άμυνας

13.09.2019 17:37
Λέρος: Είμαστε κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, λέει ο υπ. Άμυνας - Media

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτοπούλος, στο περιθώριο της σημερινής του επίσκεψης στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, εξέφρασε την πεποίθηση του πως η έρευνα σχετικά με την απώλεια οπλισμού στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Λέρο έχει προχωρήσει αρκετά και πως η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε σχετικά στην ΕΡΤ: «Η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και με ταχείς ρυθμούς, γιατί από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οι εντολές και επιστρατεύτηκε η κατάλληλη δύναμη των ελεγκτικών αρχών. Είτε των στρατιωτικών αρχών με παρουσία στρατιωτικού εισαγγελέα από το ναυτοδικείο είτε με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ προκειμένου να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή ακόμα διεξάγεται η προανάκριση, η σχετική έρευνα στη βάση της Λέρου. Η προανάκριση διέπεται από την αρχή της μυστικότητας. Δεν επιζητούμε να έχουμε πληροφόρηση ώρα με την ώρα, αλλά γνωρίζουμε ότι η διαδικασία εξελίσσεται γρήγορα και ικανοποιητικά. Οι έρευνες εντείνονται, προφανώς οδηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δεν είναι όμως η δουλειά μας να ζητάμε περαιτέρω πληροφόρηση. Θα περιμένουμε το πόρισμα, αυτό δεν θα αργήσει. Προχωράει με γοργό ρυθμό και εντατικό και από εκεί και πέρα, όταν θα έχουμε το πόρισμα της προανακριτικής έρευνας θα δούμε και με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε.

»Είπα από την πρώτη στιγμή να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό, είναι σοβαρό το θέμα ασφαλώς, σύντομα όμως θα ξέρουμε, ποιος, τι, πότε, πώς. Θα περιμένουμε όμως, πρέπει να σεβαστούμε τη μυστικότητα της διαδικασίας και να κρατήσουμε για την ώρα ότι οι ρυθμοί ήταν άκρως ικανοποιητικοί. Θεωρώ ότι η υπόθεση βρίσκεται κοντά στην πλήρη εξιχνίαση. Το πόρισμα ασφαλώς θα είναι αποκαλυπτικό και διδακτικό. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να προχωρήσει η έρευνα γρήγορα, διότι ασφαλώς αυτό το θέμα για εμάς, για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι θέμα σοβαρό. Ξέρουμε όμως ότι οι διαταγές, οι κανόνες ασφαλείας υπήρχαν. Η ιεραρχία είχε επικοινωνήσει τους κανόνες ασφαλείας και την ανάγκη τήρησής τους προς τα κάτω. Από εμένα δεν είναι θέμα διαδικασίας, αλλά κάποιου προσώπου που παρατύπως δεν τήρησε αυτή τη διαδικασία. Τα άλλα θα τα δούμε όταν με το καλό προκύψουν τα πορίσματα των ερευνών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:46