search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:32
MENU CLOSE

Στην Ελλάδα «η νίκη της ΝΔ εξαφάνισε τις αφάνες», στη Σουηδία η υπ. Πολιτισμού έχει… τζίβες! (Photos)

13.09.2019 19:00
Στην Ελλάδα «η νίκη της ΝΔ εξαφάνισε τις αφάνες», στη Σουηδία η υπ. Πολιτισμού έχει… τζίβες! (Photos) - Media

 

Άσχημα νέα έρχονται από τη Σουηδία για την θεωρία της «αλλαγής κλίματος» που «άρχισε να κυκλοφορεί στον δρόμο» επειδή εξαφανίστηκαν τα «αμπέχονα» και οι «αφάνες», σύμφωνα με την Άννα Παναγιωταρέα.

Γιατί την ίδια ώρα που η γνωστή δημοσιογράφος υποστηρίζει, με άρθρο της στον Ελεύθερο Τύπο, ότι «πρώτη φορά παρατηρώ τους συμπολίτες μας πιο χαλαρούς, λιγότερο επιθετικούς, πιο φροντισμένους, σε πλήρη απόρριψη των αμπέχονων και του αφάνα style μαλλί των γυναικών, δηλαδή όσα αποτελούσαν ενός είδους σήμα κατατεθέν συριζαϊκό», αυτό ακριβώς το… «συριζαϊκό» στυλ φαίνεται πως υιοθετεί -και μάλιστα σε βαθμό που δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε στην Ελλάδα- η υπουργός Πολιτισμού της Σουηδίας, μιας χώρας που μόνο ως… υπανάπτυκτη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πρόκειται για την Αμάντα Σοφία Μαργκαρίτα Λιντ, που εκλέχτηκε με το κόμμα των Πρασίνων. Από το 2019 έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολιτισμού και Δημοκρατίας, με αρμοδιότητα τα αθλήματα και τις εθνικές μειονότητες.

Κόρη ενός πάστορα και μιας φαρμακοποιού, έγινε μέλος του Πράσινου Κόμματος της Σουηδίας το 1999. Σπούδασε Ψυχολογία και από το 2009 εργάστηκε ως παιδοψυχολόγος μέχρι το 2011.

Έκτοτε ανέλαβε διάφορα αξιώματα, αρχικά στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ το Γενάρη το 2019 ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού.

Είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Björn Ola Lind, με τον οποίον έχει δύο παιδιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:31