search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:28
MENU CLOSE

Άνοιγμα Γερμανίας στην Ιταλία για το προσφυγικό

13.09.2019 21:04
Άνοιγμα Γερμανίας στην Ιταλία για το προσφυγικό - Media

 

Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποδέχεται το 25% των μεταναστών που φθάνουν δια θαλάσσης στην Ιταλία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεχόφερ, σε μία ένδειξη καλής θέλησης του Βερολίνου προς την Ρώμη, ενόψει των συνομιλιών των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την μετανάστευση που θα γίνει αργότερα αυτό τον μήνα.

Τα κράτη-μέλη επιθυμούν να συνάψουν προσωρινή συμφωνία για την ανακατανομή των μεταναστών που καταφθάνουν στις ακτές της Ευρώπης στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών στην Μάλτα, στις 23 Σεπτεμβρίου.

«Αν ισχύουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, θα μπορούμε να υποδεχόμαστε το 25% των ανθρώπων που διασώζονται στη θάλασσα και όσων καταλήγουν στην Ιταλία», είπε ο Ζεχόφερ στην εφημερίδα Sueddeutsche. «Αυτό δεν θα επιβαρύνει την μεταναστευτική μας πολιτική».

«Ανέκαθεν έλεγα ότι η μεταναστευτική μας πολιτική είναι ανθρώπινη», σημείωσε ο γερμανός υπουργός, τονίζοντας πως: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να πνιγεί».

Χθες Πέμπτη η νέα ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με ευρωπαϊκές χώρες για να δεχθούν μετανάστες που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα πλοίο διάσωσης στην Μεσόγειο, σε ένα πρώτο δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης Κόντε του τρόπου που θα αντιμετωπίσει τα περιστατικά διάσωσης μεταναστών στην Μεσόγειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30