search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:05
MENU CLOSE

Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα

14.09.2019 08:43
Παραδοχή Μιχαηλίδου ότι 60.000 παιδιά θα μείνουν εκτός ΚΔΑΠ: «Διαφημίστηκαν πολύ και έγιναν πολλές αιτήσεις» - Media

 

Aπό την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα καταβληθεί το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που καταρτίζει η κυβέρνηση για το δημογραφικό πρόβλημα, όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον Σκάι

Τα μέτρα έχουν κοστολογηθεί και έχουν περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, εξήγησε η υπουργός και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και η αύξηση του αφορολογήτου κατά 1,000 ευρώ για κάθε παιδί και η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη στο 13%.

Η κυρία Μιχαηλίδου επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα επίδομα, προσθέτοντας μάλιστα ότι όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη θα λάβουν και μεγαλύτερα επιδόματα. Έκανε μάλιστα γνωστό ότι θα ενισχυθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ για το επίδομα παιδιού τόνισε ότι το κονδύλι θα ξεπεράσει το 1 δισεκ. ενώ πέρυσι ήταν στα 960 εκατομμύρια.

Τέλος, σχετικά με τα προνομιακά επιδόματα, η υφυπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο είναι σε συζητήσεις με τον ΟΠΕΚΑ για την τακτική χορήγηση τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15