search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:21
MENU CLOSE

Αναστασιάδης: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις τουρκικές προκλήσεις

15.09.2019 06:39
«Κεραυνοί» Αναστασιάδη για την «Καθημερινή Κύπρου»: Ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου - Media

 

Τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας καταδίκασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του λίγα μέτρα μακριά από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα τις αφήσει αναπάντητες.

«Δεν θα παραλείψουμε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύσουμε την πόλη που για 45 χρόνια περιμένει όχι νέους εποίκους, αλλά τους κατοίκους, τους ιδιοκτήτες, εκείνους που την ορίζουν», δήλωσε ο κύριος Αναστασιάδης, μιλώντας κατά την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στη Δερύνεια.

«Αυτό που στόχο τις επόμενες των ημερών έθεσα και θέτω είναι να μην αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις της Τουρκίας», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκία, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εμποδίσει αυτές τις επιδιώξεις της Άγκυρας «με όλα τα νόμιμα μέσα που ο διεθνής Οργανισμός, το διεθνές δίκαιο, ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών υπαγορεύει και επιτρέπει».

«Ταυτόχρονα – τόνισε – δεν θα παραλείψουμε τις καταγγελίες, αλλά και την αξίωση για τα στοχευμένα μέτρα από πλευράς της Ευρώπης. Θα κάνουμε ό,τι θα πρέπει προκειμένου να αποτρέψουμε και τις απειλές και τις ενέργειες που άπτονται είτε της Αμμοχώστου είτε των κατεχομένων εδαφών».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στο CNNTurk ότι δεν είναι σωστό να μείνει κλειστή η πόλη των Βαρωσίων υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει νόημα να περιμένουμε να λυθεί το Κυπριακό για να λυθεί και το θέμα των Βαρωσίων».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι στηρίζουν την πρωτοβουλία του ψευδοκράτους για άνοιγμα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43