search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:35
MENU CLOSE

Χονγκ Κονγκ: Οι διαδηλωτές ζητούν την παρέμβαση του Λονδίνου

15.09.2019 09:19
hong_kong.png

 

Διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το προξενείο της Βρετανίας στο Χονγκ Κονγκ για να ζητήσουν από το Λονδίνο να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους κατοίκους της πρώην αποικίας του, καταγγέλλοντας και πάλι την οπισθοχώρηση των ελευθεριών στο έδαφος αυτό.

Εκατοντάδες άνθρωποι έψαλαν τον βρετανικό ύμνο και κρατούσαν τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, την Union Jack, καθώς και τη σημαία της πρώην αποικίας του Χονγκ Κονγκ.

«Είμαι μάλλον απογοητευμένος από το γεγονός ότι η Βρετανία δεν έκανε τίποτε για να μας υποστηρίξει», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άλεξ Λέουνγκ, ένας διαδηλωτής.

Λίγο μετά, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν πορεία στις συνοικίες του κέντρου του νησιού του Χονγκ Κονγκ, ενώ η αστυνομία τους είχε απαγορεύσει να διαδηλώσουν.

Πολλοί διαδηλωτές ζητούσαν να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες του Χονγκ Κονγκ να λάβουν την υπηκοότητα της Βρετανίας ή κάποιας άλλης χώρας της Κοινοπολιτείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:34