search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:38
MENU CLOSE

«Αστραπές» Σαλβίνι: Θα προκαλέσω δημοψηφίσματα για να εμποδίσω την κυβέρνηση

15.09.2019 15:28
«Αστραπές» Σαλβίνι: Θα προκαλέσω δημοψηφίσματα για να εμποδίσω την κυβέρνηση - Media

 

Η ακροδεξιά Λέγκα θα επιδιώξει να προκαλέσει αλλεπάλληλα δημοψηφίσματα σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η νέα κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο ηγέτης της, Ματέο Σαλβίνι, καταγγέλλοντας ως “προδότες” τους πρώην εταίρους του, το Κίνημα 5 Αστέρων.

Ο Σαλβίνι, σε ομιλία του στην πόλη Ποντίντα, στη Λομβαρδία, δήλωσε βέβαιος ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στην εξουσία. “Με χαρά αφήνω τα επτά υπουργεία στους προδότες, επειδή θα τα πάρουμε πίσω με τόκο σε μερικούς μήνες”, είπε απευθυνόμενος σε χιλιάδες υποστηρικτές του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ansa.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόταν στα υπουργεία που είχε το κόμμα του στην κυβέρνηση συνασπισμού με το M5S, η οποία κατέρρευσε τον Αύγουστο. Η νέα κυβέρνηση, στην οποία παραμένει πρωθυπουργός ο ανεξάρτητος καθηγητής Τζουζέπε Κόντε, στηρίζεται από το M5S και τους Σοσιαλδημοκράτες (PD).

“Θα προκαλέσουμε αυτούς τους προδότες που είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους (…) Τους επόμενους μήνες, θα υπάρξει μια κυβέρνηση του λαού”, συνέχισε, υποσχόμενος να προκαλέσει δημοψηφίσματα με αντικείμενο τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του εκλογικού νόμου που ίσως καταστήσει δυσκολότερο για τη Λέγκα να ανέλθει στην εξουσία στο μέλλον.

Ο Σαλβίνι θέλει επίσης να γίνει δημοψήφισμα, αν η κυβέρνηση συνασπισμού προσπαθήσει να ακυρώσει το διάταγμα που πέρασε ο ίδιος και απαγορεύει τον ελλιμενισμό στα πλοία που διασώζουν μετανάστες.

Για να γίνει δημοψήφισμα στην Ιταλία πρέπει να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 500.000 υπογραφές.

“Αν αγγίξουν το διάταγμα ασφαλείας, τότε δεν θα μαζέψουμε 500.000 υπογραφές αλλά 5 εκατομμύρια για να υπερασπιστούμε τα ιερά σύνορα του έθνους μας”, είπε.

Ο Σαλβίνι έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στη Ρώμη στις 19 Οκτωβρίου, σε μια “γιορτή εθνικής υπερηφάνειας”, όπως την αποκαλεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για την εφημερίδα La Repubblica δέχτηκε επίθεση από τους συγκεντρωμένους και το μικρόφωνό του καταστράφηκε ενώ ένας άλλος εξυβρίστηκε και παρενοχλήθηκε από δεκάδες ανθρώπους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:38