search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:51
MENU CLOSE

Τραγωδία χωρίς τέλος: Τουλάχιστον 36 αγνοούμενοι από τη βύθιση πλοιαρίου στον ποταμό Κονγκό

15.09.2019 16:31
Πρέβεζα: Τραγωδία στην άσφαλτο με τέσσερις νεκρούς  - Media

 

Τριάντα έξι άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός πλοιαρίου μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών στον ποταμό Κονγκό, στην περιφέρεια της Κινσάσα, της πρωτεύουσας της ΛΔ του Κονγκό, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο απολογισμός του ναυαγίου μέχρι στιγμής είναι 36 αγνοούμενοι και 76 διασωθέντες, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Ο εκπρόσωπός της, συνταγματάρχης Πιερό-Ρομπό Μουαναμπούτου, είπε ότι η τραγωδία σημειώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και τα αίτια δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Το πλοίο ερχόταν από το Μάι-Ντόμπε και είχε προορισμό την Κινσάσα. Βυθίστηκε στο ύψος της κοινότητας Μαλούκου, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, σε μια περιοχή που τα ρεύματα του ποταμού είναι πολύ ισχυρά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί πτώματα.

Τέτοιου είδους δυστυχήματα είναι συχνά στα ποτάμια και τις λίμνες της ΛΔ του Κονγκό, καθώς τα πλοιάρια συνήθως είναι πεπαλαιωμένα και πλέουν υπερφορτωμένα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιβάτες δεν φορούν σωσίβια, μολονότι στην πλειοψηφία τους δεν ξέρουν κολύμπι. Τον Αύγουστο, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βυθίστηκε ένα μηχανοκίνητο κανό στο Μπουκάβου, στη λίμνη Κίβου ενώ στα μέσα Απριλίου, από το ναυάγιο ενός πλοιαρίου στην ίδια λίμνη βυθίστηκαν στο πένθος “142 οικογένειες”, όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της χώρας, Φελίξ Τσισεκέντι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48