search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:44
MENU CLOSE

Μητρόπουλος: «Καρμανιόλα» για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα η τροπολογία Βρούτση!

16.09.2019 09:36
Συντάξεις: Ποιοι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν από τα νέα όρια ηλικίας (Πίνακας) - Media

 

«Καμπανάκι» για τους μισθούς χτυπά η ΕΝΥΠΕΚΚ μέσω του Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00» του Open, τόνισε ότι η τροπολογία που φέρνει ο υπουργός Εργασίας στη Βουλή, Γιάννης Βρούτσης, θα αποτελέσει καρμανιόλα για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξει πλήρης εκμετάλλευση των μερικώς απασχολούμενων.

Σύμφωνα με τον γνωστό εργατολόγο, «επεξεργαστήκαμε με την ομάδα εργασίας της ΕΝΥΠΕΚΚ τις τέσσερις ρήτρες που περιλαμβάνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο. Αν συνδυαστικά εφαρμοστούν οι ρήτρες και αν εφαρμοστούν σε όλη τους την έκταση ή/και συνδυαστικά, θα προκαλέσουν ισχυρό μισθολογικό σοκ με μεγάλες απώλειες τόσο για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα όσο και για τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ), αλλά και για τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι με το νέο καθεστώς που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, το 60%-70% των επιχειρήσεων μπορεί να πέσει από τους κλαδικούς μισθούς, που είναι γύρω στα 1.000€, στα 650€, και δη στον εθνικό κατώτατο ή στον επιχειρησιακό μισθό. «Αν ισχύσει το εύρος ή έκταση όλων των κριτηρίων και το δικαίωμα του υπουργού στο τέλος να αποφασίζει και να επεκτείνει, θα πάμε σε μία εξαίρεση των κλαδικών μισθών και θα φτάσουμε σε μία καταβύθιση των μισθών στις επιχειρήσεις» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο 12% επιπλέον που θα λαμβάνει ο μερικώς απασχολούμενος για την υπερωριακή εργασία ήταν λάβρος: «Λέει ο υπουργός ότι βοηθά τους μερικώς απασχολούμενους και τους δίνει 12% πέραν του 4ώρου. Την ίδια στιγμή, ο 8ωρος, ο πλήρως απασχολούμενος, παίρνει 40% προσαύξηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:44