search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:15
MENU CLOSE

Πάτρα: Ανήλικος μετανάστης προσπάθησε να αυτοκτονήσει πίνοντας σαπούνι

16.09.2019 13:15
Προσφυγικό: Πού θα γίνουν τα 20 νέα κέντρα φιλοξενίας  - Media

 

Τις τραγικές συνθήκες κράτησης προσφύγων και μεταναστών που συλλαμβάνονται προσπαθώντας να εγκαταλείψουν την Ελλάδα φέρνει ξανά στην επιφάνεια απόπειρα αυτοκτονίας ανήλικου μετανάστη στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το thebest.gr, ο ανήλικος επιχείρησε να αυτοκτονήσει πίνοντας σαπούνι, μην αντέχοντας την πολυήμερη κράτηση σε άσχημες συνθήκες στον μικρό χώρο κράτησης του Λιμεναρχείου, στο νέο λιμάνι της πόλης.

Σύμφωνα πάντα με το thebest.gr, ο νεαρός μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου έγιναν οι απαιτούμενες επεμβάσεις από τους γιατρούς και παραμένει για νοσηλεία.

Κατά καιρούς έχουν καταγραφεί απόπειρες αυτοκτονίας από ανήλικους σε διάφορες δομές φιλοξενίας ή κράτησης προσφύγων και μεταναστών, ενώ επανειλημμένα έχουν αναδειχθεί από φορείς και ΜΚΟ τα ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργεί στους έγκλειστους και αποκλεισμένους στα νησιά ή την ηπειρωτική Ελλάδα πρόσφυγες η συνθήκη του εγκλεισμού, οι άθλιες συνθήκες και η έλλειψη οιασδήποτε προοπτικής πέραν της απέλασης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13