search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:00
MENU CLOSE

Βενιζέλος: «Ευρύτερες συνεργασίες, προοδευτικές ζητά ο λαός»

19.04.2012 13:00
Βενιζέλος: «Ευρύτερες συνεργασίες, προοδευτικές ζητά ο λαός» - Media

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος φαίνεται να αποζητά «ευρύτερες συνεργασίες, προοδευτικές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται η πιθανότητα συνεργασίας μετά τις εκλογές με τη ΝΔ.

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος φαίνεται να αποζητά «ευρύτερες συνεργασίες, προοδευτικές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως δεν αποκλείεται η πιθανότητα συνεργασίας μετά τις εκλογές με τη ΝΔ.

Μιλώντας σε ΜΜΕ της Μακεδονίας Θράκης, διευκρίνισε ότι το «ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο αφελής της υπόθεσης. Σήκωσε μόνο του ένα δυσανάλογο βάρος».

Παράλληλα, παρατήρησε πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ανάπτυξη «είναι ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και συμφωνημένη με την τρόικα». «Όποιος υπόσχεται κουρέματα δανείων χωρίς να ξέρει σε τι φαύλο κύκλο μπαίνει, λέει ψέματα» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Εξαπέλυσε κιόλας φραστική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν το θέτω, όπως το θέτει ο κ. Σαμαράς, δεν μου χρωστάει ο τόπος την πρωθυπουργία, ούτε μου λείπει, έχω κάνει πολλά στη ζωή μου και θεωρώ ότι το κορυφαίο είναι η προσπάθεια που έκανα εννέα μήνες στο υπουργείο Οικονομικών. Εδώ βλέπω ότι η ΝΔ επαναφέρει όλη την ομάδα του Βατοπαιδίου στα ψηφοδέλτιά της, έχουμε μια εντυπωσιακή αναπαλαίωση».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σενάρια που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μυωπική και επικίνδυνη άποψη».

Έκανε λόγο και για το πρώτο μνημόνιο, τονίζοντας ότι αυτό που είπε ήταν ότι ήταν ελλιπές, γιατί δεν αντιμετώπιζε το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, είχε μικρότερη διάρκεια δανείου και μεγαλύτερο επιτόκιο από αυτό που θέλαμε και για αυτό έπρεπε να γίνει αμέσως μετά ολοκληρωμένη επαναδιαπραγμάτευση.

Σχετικά με το ζήτημα των νέων επιπρόσθετων μέτρων που θα πρέπει να παρθούν τον Ιούνιο, δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει να γίνει αυτό σε τρία και όχι σε δύο χρόνια, χωρίς οριζόντιες περικοπές. Επίσης, είναι ανάγκη να προσφέρει η Κομισιόν και η ΕΚΤ βοήθεια στη χώρα, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα».

Επιπλέον, ερωτηθείς για τον Τσοχατζόπουλου, απάντησε ότι όλα τα στοιχεία που χρησιμοποίησε η δικαιοσύνη για την παραπομπή του προέκυψαν με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, τόνισε ακόμα πως η Ελλάδα δεν προτίθεται ούτε να υποστείλει ούτε να εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα αναφορικά με την ΑΟΖ.

Αναφορικά με το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Frontex πρέπει να επιχειρεί και στην τουρκική πλευρά, αλλά και στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας και τόνισε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα «εκτός Μνημονίου», που αποτελεί δική μας προτεραιότητα και υπόθεση και για αυτό, εκτός όλων των άλλων, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.

Επανέλαβε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα τον Ιούνιο γιατί πρέπει να βρεθούν 11 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ίδιος πρότεινε επέκταση του προγράμματος ως το 2015, ώστε η προσαρμογή να είναι ηπιότερη. Ταυτόχρονα, είπε ότι αν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και περικοπούν οι περιττές δαπάνες του δημοσίου, θα μειωθεί η πίεση για οριζόντιες περικοπές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ερώτημα αν τα άλλα κόμματα εγγυώνται ότι θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Ιούνιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:59