search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:10
MENU CLOSE

Δέσμευση βοήθειας από Τραμπ μετά τις επιθέσεις στη Σ. Αραβία

16.09.2019 19:34
Βιβλίο-φωτιά για Τραμπ: Έκανε σεξ με ανήλικη και πορνοστάρ - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν έχει ανάγκη το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής, τη στιγμή που η τιμή του μαύρου χρυσού είχε εκτοξευτεί στις αγορές, μετά τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, στη Σαουδική Αραβία.

Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τους συμμάχους της Αμερικής.

“Επειδή τα έχουμε καταφέρει τόσο καλά με την ενέργεια τα τελευταία χρόνια (ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε), είμαστε εξαγωγέας ενέργειας και πλέον είμαστε ο νούμερο ένα παραγωγός στον κόσμο”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

“Δεν χρειαζόμαστε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Μέσης Ανατολής και στην πραγματικότητα έχουμε ελάχιστα τάνκερ εκεί κάτω, όμως θα βοηθήσουμε τους συμμάχους μας”, συνέχισε.

Την Κυριακή ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τη χρήση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων αργού “εφόσον χρειαστεί” για να καλυφθεί το κενό από τη μείωση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία.

Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα παραγωγός αργού στον κόσμο (12,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία). Η Σαουδική Αραβία είναι ο πρώτος εξαγωγέας στον κόσμο και διεκδικεί, μαζί με τη Ρωσία τη δεύτερη θέση όσον αφορά τον όγκο παραγωγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:10