search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Η μεσογειακή ταυτότητα στο φεστιβάλ ντιζάιν Materia 2019

17.09.2019 06:40
Η μεσογειακή ταυτότητα στο φεστιβάλ ντιζάιν Materia 2019 - Media

 

Κοινός τόπος των έργων που θα επιδειχθούν στο τετραήμερο φεστιβάλ ανεξάρτητου ντιζάιν Materia 2019 είναι η μεσογειακή ταυτότητα: κάτι που εμπνέει τους δημιουργούς να πάνε πέρα από την παραγωγή και την κατασκευή και να βρεθούν, θεματικά, κοντύτερα στη θύμηση και το βίωμα.

Μετά από την επιτυχία των τριών προηγούμενων, το φετινό φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο ιστορικό συγκρότημα Σαν Τζοβάνι, στο Καταντζάρο, την πρωτεύουσα της Καλαβρίας.

«Πλέον, δεν μιλούμε για αντικείμενα αλλά για κόσμους και δημιουργούς που φαντάζονται» τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Αντόνιο Αρικό. «Τα τεχνουργήματα δεν είναι, πια, οι αληθινοί πρωταγωνιστές αλλά απλά εργαλεία που μας επιτρέπουν να επικαλεστούμε και να υλοποιήσουμε ευρύτερα θέματα» πρόσθεσε.

Στο Materia 2019 θα εξερευνηθούν θέματα, όπως το φολκλόρ, ο μεσογειακός πολιτισμός και το καθημερινό, μέσω εγκαταστάσεων και περφόρμανς με στόχο να αναδειχθεί η δουλειά νέων ανεξάρτητων ντιζάινερ. «Με το φετινό φεστιβάλ θέλουμε να εστιάσουμε σε “είδωλα” που σχετίζονται με τον κόσμο του ντιζάιν που θέλει να απομακρυνθεί από τον κόσμο των εκθέσεων προϊόντων. Να εστιάσουμε περισσότερο στη διασκέδαση, σε λειτουργίες επικοινωνίας που αποσκοπούν να αφηγηθούν τη γοητεία ενός τόπου – σ’ αυτή την περίπτωση, της Καλαβρίας – ο οποίος έχει και ανάγκη και καθήκον να αντλήσει από την κουλτούρα της ταυτότητάς του, μιας ταυτότητας που κινδυνεύει να γίνει αόρατη σε όλους» εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.

Επιπλέον, το φετινό φεστιβάλ θα είναι φεστιβάλ των γυναικών ντιζάινερ, δεδομένου ότι αυτές ηγούνται του ιταλικού σύγχρονου ντιζάιν. Ανάμεσα στις συμμετοχές, οι επισκέπτες θα βρουν τις Φοντάνα Καστιλιόνι, Σάρα Ρικιάρντι και Άστριντ Λούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:01