search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:14
MENU CLOSE

«Είμαι 100% ρατσίστρια και δε νοικιάζω το σπίτι μου σε νότιους»: Παραλήρημα από ιδιοκτήτρια διαμερίσματος στο Μιλάνο

17.09.2019 07:51
Για 45 δεύτερα τον αποκαλούσε νέγρο και μετά το ξύλο που έφαγε παρακαλούσε να τον αφήσει (vid) - Media

 

Ο ρατσισμός, αγγίζει τα όρια της γελοιότητας και συχνά πυκνά τα ξεπερνάει. Στην Ιταλία τον έχουν τοποθετήσει σε άλλο επίπεδο, για το οποίο δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν την ηλιθιότητα των ρατσιστών. Οι Βόρειοι Ιταλοί, ψηφοφόροι του Σαλβίνι, θεωρούν μιάσματα και υπανθρώπους όχι μόνο τους μαύρους και τους ρομά (όπως θα έκανε κάθε καλός ρατσιστής) αλλά και τους ίδιους τους συμπατριώτες τους που γεννήθηκαν και ζουν στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Ντεμπόρα Πρενσίπε είχε την ατυχία να γεννηθεί στη νότια Ιταλία και τη μεγαλύτερη ατυχία να χρειαστεί να πάει και να δουλέψει στο Μιλάνο. Καθώς έψαχνε για διαμέρισμα έπεσε επάνω σε μια ιδιοκτήτρια που τηλεφωνικά της είπε: «Δεν νοικιάζω το σπίτι μου σε μαύρους σε ρομά και σε νοτιοΙταλούς. Είστε όλοι τα ίδια μιάσματα. Είμαι υπερήφανη Ιταλίδα εγώ»

Για κακή της τύχη την ρατσίστρια ηχογραφούσε η Ντεμπόρα και αμέσως μόλις έκλεισαν το τηλέφωνο ανέβασε τη συνομιλία τους στο facebook. Τα σχόλια ήταν χιλιάδες. Οι αρχές πλησίασαν τη Ντεμπόρα και της ζήτησαν να προβεί σε μηνύσεις, εκείνη όμως αρνήθηκε. «Αρκετή ήταν η τιμωρία της από τα social media» είπε.

Η Ντεμπόρα μέχρι στιγμής δεν έχει βρει σπίτι ή διαμέρισμα να μείνει στο Μιλάνο και σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστροφής της στην Απουλία.

*Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η Ντεμπόρα Πρενσίπε 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13