search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:37
MENU CLOSE

Χατζηδάκης: Μέσα σε μια μέρα εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ» στην Ήπειρο

17.09.2019 12:49
Χατζηδάκης: Μέσα σε μια μέρα εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ» στην Ήπειρο - Media

 

Η λογική στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» είναι ότι όποιος πρώτος υποβάλλει αίτηση αυτός και εξυπηρετείται. Διαφορετικά θα ήταν ένα θέμα κλασικού ελληνικού ρουσφετιού και προφανώς θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτή τη λογική. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, δεδομένου του υψηλού ενδιαφέροντος που καταγράφεται τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του ενώ σημείωσε ότι τα προβλήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας υποβάλλονται οι αιτήσεις (η οποία είχε καταρρεύσει κατά την προηγούμενη προκήρυξη του προγράμματος) έχουν αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό.

Αναλυτικά ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε τα εξής: «Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» είναι ένα λαϊκό πρόγραμμα, χρήσιμο για τους κατοίκους, γιατί εξοικονομούν ενέργεια. Χρήσιμο για την οικοδομή, γιατί συμβάλλει στην αναζωογόνηση της οικοδομής. Χρήσιμο για το περιβάλλον, διότι συμβάλλει στην ενεργειακή εξοικονόμηση και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησα προσωπικά το 2009 και χαίρομαι που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος. Στην πρώτη του φάση, πριν από μερικούς μήνες, είχε καταρρεύσει η πλατφόρμα και υπήρχαν μεγάλα οργανωτικά προβλήματα. Επιχειρήσαμε να τα αντιμετωπίσουμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιμετωπίστηκαν.

Βέβαια τα χρήματα είναι πεπερασμένα. Εδώ στην Ήπειρο, κατευθείαν την πρώτη μέρα εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός και είμαστε σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και με τον περιφερειάρχη τον κ. Καχριμάνη, ώστε να αυξηθεί το ποσό και έτσι κι αλλιώς θα επανέλθουμε με μια καινούργια φάση. Πάντως το σύστημα είναι απλό, είναι ηλεκτρονικό. Η λογική είναι ότι όποιος πρώτος υποβάλλει αίτηση αυτός και εξυπηρετείται. Διαφορετικά θα ήταν ένα θέμα κλασικού ελληνικού ρουσφετιού. Προφανώς θέλουμε να μείνουμε μακριά από αυτή τη λογική. Επίσης είναι σημαντικό ότι έχει επιλεγεί μια διαδικασία, που την ημέρα που υποβάλλεις την αίτησή σου κλείνει και το θέμα για σένα. Θα προχωρήσει και στις άλλες ελληνικές περιφέρειες τις επόμενες μέρες και θα επανέλθουμε όπως σας είπα με καινούργια φάση και περισσότερα χρήματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30